Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Za znásilnenie klientky domove sociálnych služieb hrozí mužovi 11 rokov
Zdielať na

Za znásilnenie klientky domove sociálnych služieb hrozí mužovi 11 rokov

MEDZILABORCE / Otrasný prípad sa stal v domove sociálnych služieb na východe Slovenska, kde sú umiestnení ľudia s mentálnym postihnutím. Zamestnanec tam mal znásilniť klientku. Na Okresnom súde si už 54-ročný muž vypočul rozsudok.

Zamestnanec domova sociálnych služieb mal podľa polície znásilniť jednu z klientiek. V zariadení sú aj ľudia s mentálnym postihnutím.

Obvinený Medzilaborčan mal v čase spáchanie skutku 51 rokov. Po troch rokoch rozsiahleho vyšetrovania, vypočúvania svedkov a dokazovania padol na Okresnom súde v Humennom verdikt.

"Sudca Okresného súdu Humenné uznal obžalovaného za vinného zo zločinu sexuálne násilie, za čo mu súd uložil trest odňatia slobody v trvaní 11 rokov," hovorí Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

Vzhľadom k citlivosti prípadu nie je vhodné zverejňovať detaily z prípadu. Podľa polície je muž obvinený zo zločinu znásilnenie a sexuálne násilie. Súd vypočúval aj jeho kolegov, tí tvrdia, že sa nikdy predtým s nič podobné v domove nestalo. Medzilaborčan však s rozhodnutím súdu spokojný nebol.

"Obžalovaný aj obhájca podali vo veci odvolanie a vo veci bude rozhodovať krajský súd," dodala Ivana Petrufová.

54-ročného bývalého zamestnanca domova umiestnili do ústavu na výkon trestu so stredným stupňom stráženia. Rozsudok súdu zatiaľ nie je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy