Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Matka len trojmesačného bábätka je podozrivá z jeho týrania
Zdielať na

Matka len trojmesačného bábätka je podozrivá z jeho týrania

KEŽMAROK / Mama len trojmesačného bábätka je podozrivá z jeho týrania. Malo sa to diať v osade vo Veľkej Lomnici. Vyšetrovanie je ale na úplnom začiatku. Obvinenie konkrétnej osoby zatiaľ nepadlo. Podľa informácií TV JOJ sa prípadom budú zaoberať znalci z rôznych odborov.

"Ona spinkala, dávala som jej mlieko, ale už nechcela nič, bola celá modrá," vyjadrila sa matka. Trojmesačnú Alexandru odviezli záchranári do nemocnice. Po vyšetreniach personál následne kontaktoval kežmarských policajtov s tým, že má podozrenie na jej týranie. "Osoba zodpovedná za maloleté dievčatko, bezdôvodným odopieraním stravy a zdravotnej starostlivosti voči ani nie trojmesačnému dievčatku mu spôsobila vážne zdravotné problémy," uviedla Ligdayová. 

Podozrenie padlo na matku, tá ale odmieta, že by dcérku týrala. Trojmesačné bábätko je najmladšie z ôsmych súrodencov. Ženy sa zastal aj jej muž, otec dievčatka. Podľa jeho slov je malá chorá, nie týraná. Nevinné bábätko je stále v nemocnici vo vážnom stave. Malá Alexandra musela byť prevezená na vyššie pracovisko do Banskej Bystrice. Do osady prišiel vyšetrovateľ z kežmarskej kriminálky. Matka sa nevyhla dôkladnému vypočúvaniu. "Zanedbaná starostlivosť o maloletú mala za následok ťažkú dehydratáciu, hypovolémiu a podvýživu ťažkého stupňa," vysvetlila Ligdayová. Vyšetrovanie je na začiatku, matka obvinená zatiaľ nebola.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy