Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Podvody maskované za skutočnú lásku: Žien, ktoré neznámym mužom poslali všetky úspory, pribúda
Zdielať na

Podvody maskované za skutočnú lásku: Žien, ktoré neznámym mužom poslali všetky úspory, pribúda

HUMENNÉ / Snaha polície aj médií vychádza nazmar a žien, ktoré naleteli a poslali neznámym mužom svoje úspory, pribúda. Páchatelia zostávajú stále bez trestu a ženám sa na účet doteraz nevrátil ani cent.

V posledných mesiacoch pribúda čoraz viac žien, ktoré sa nechali oklamať prostredníctvom internetu. Jednou z nich je aj 44-ročná Beáta. "Pod prísľubom spoločného života, založenia rodiny a inými zámienkami postupne od Humenčanky vylákal 6 400 eur," informuje Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. 

Jej našetrené peniaze skončili na rôznych tureckých účtoch a šanca, že ich ešte niekedy uvidí, je minimálna. Vyše 11-tisíc eur poslala ďalšia Humenčanka na účet do Španielska a ďalšia mužovi, ktorý sa vydával za námorníka.

Hoci pre mnohých z nás by bolo na prvý pohľad zjavné, že ide o podvod, ony uverili tomu, že ide o skutočnú lásku. Polícia pritom opakovane upozorňuje, že títo podvodníci sú počítačovo zruční a dokážu pôsobiť dôveryhodne. Legendy o amerických vojakoch, námorníkoch aj osamelých otcoch boli úspešné vo viacerých prípadoch. "Poškodené ženy prišli o značný obnos peňazí. Polícia preto odporúča rozvážnosť na sociálnych sieťach a určite neodporúčame posielať peniaze neznámym osobám," hovorí Ligdayová. 

Vo všetkých týchto prípadoch vedie polícia trestné stíhanie, ale zatiaľ nebol obvinený nik. "Vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu," uviedla Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy