Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Auto s dvanástimi ľuďmi spadlo do rieky. Štyria zomreli, zrejme išlo o prevádzača a ilegálnych migrantov
Zdielať na

Auto s dvanástimi ľuďmi spadlo do rieky. Štyria zomreli, zrejme išlo o prevádzača a ilegálnych migrantov

MAĎARSKO / Štyria mŕtvi a ôsmi zranení. Takáto tragická nehoda sa stala pri maďarskom meste Kapuvár. Auto, v ktorom sedelo až 12 mladých mužov, spadlo do koryta rieky. Pravdepodobne prevádzač viezol ilegálnych migrantov.

BMW kombi, v ktorom sa viezlo 12 mladých mužov skončilo v mútnych vodách rieky na streche. Spod hladiny vytŕčal len podvozok a kolesá. Osobné auto sa počas jazdy zrútilo z cesty medzi obcami Kapuvár a Pomogy. Vodič pravdepodobne idúc po dlhej rovnej ceste vysokou rýchlosťou nedokázal prejsť zákrutou, vrazil do betónového obrubníka mosta, prevrátil sa na strechu a padol do koryta rieky Répce.

"V aute sa viezlo 12 ľudí, štyria z nich následkom zranení podľahli," informuje policajná hovorkyňa Tünde Mogyorósi. Vozidlo ponorené v kalnej vode vytiahli pomocou ťažkej techniky. Zvonka aj zvnútra bolo doslova obalené bahnom, miesto nehody bolo uzavreté až do neskorých popoludňajších hodín. Podľa dostupných informácií jednou z obetí nehody bol vodič, ďalší traja muži, ktorí nehodu neprežili, sedeli zrejme vo vnútri vozidla. Osem mladých mužov, ktorých prevážali v batožinovom priestore, sa dostalo z vraku cez zadné dvere.

Jedného muža museli oživiť na mieste a vrtuľníkom záchrannej služby ho previezli do nemocnice. Ďalšia osoba mala vážne poranenia brucha a panvy. Rovnako ako šesť ďalších osôb s ľahšími poraneniami skončili v okolitých nemocniciach. Auto pravdepodobne používal prevádzač na prepravu migrantov. Podľa informácií zdroja TV JOJ sa v aute viezli muži zo Sýrie a Tuniska. Smerovali do Rakúska, nehoda sa stala len pár kilometrov od maďarsko-rakúskych hraníc. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy