Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Hasiči bojovali s ohňom v bývalej škôlke. V budove boli počas požiaru tri osoby
Zdielať na

Hasiči bojovali s ohňom v bývalej škôlke. V budove boli počas požiaru tri osoby

BRATISLAVA / Hasiči bojovali s obrovským ohňom. V Bratislave horela bývalá škôlka. Plamene a hustý čierny dym bolo vidieť do výšky niekoľkých metrov. V čase požiaru sa v budove nachádzali tri osoby.

K požiaru došlo na Znievskej ulici v bratislavskej Petržalke. Plamene zachvátili starú budovu materskej škôlky. Podľa miestnych obyvateľov sa tam často stretávajú ľudia bez domova. "Spávali tu bezdomovci, tak zrejme im to zapálili. Každý druhý, tretí deň ich tu policajti vyhadzovali, aj feťáci tam chodili opití," informuje miestny obyvateľ Tibor. 

Plamene šľahali do výšok niekoľkých metrov. Všade naokolo bolo cítiť hustý dym. V čase požiaru sa v budove nachádzali traja ľudia. Všetci našťastie vyviazli bez zranení. Pri požiari zasahovalo 25 profesionálnych hasičov. Hasiť im pomáhali aj dobrovoľníci. S ohňom bojovali približne 5 hodín. "Zachvátená bola aj strešná konštrukcia. Na likvidáciu požiaru bola nasadená aj výšková technika," informuje hovorca hasičského zboru Štefan Koči. 

Na miesto prišiel aj zisťovateľ príčin požiarov. Podľa neho išlo o manipuláciu s otvoreným ohňom. "️Požiarom došlo k spôsobeniu škody v doposiaľ nevyčíslenej hodnote, jej presná výška je predmetom následného dokazovania," povedal policajný hovorca Michal Szeiff. Opustenú škôlku už pritom poznačil požiar aj v minulosti. "Vyšetrovaním presných príčin ako aj okolností, za ktorých došlo k tejto udalosti sa v súčasnosti zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V," dodáva Michal Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy