Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Plamene uväznili v dome staršiu ženu. Pre sálavé teplo a dym sa ju nepodarilo zachrániť
Zdielať na

Plamene uväznili v dome staršiu ženu. Pre sálavé teplo a dym sa ju nepodarilo zachrániť

PREŠOV / V Kapušanoch v piatok, 26. augusta, nadránom vypukol požiar v staršom rodinnom dome. Majiteľku, ktorá spala vo vnútri, našli už bez známok života. Dym šíriaci sa z domu si všimli policajti, ktorí boli neďaleko a ihneď vyrazili na miesto.

V dome bola v čase požiaru staršia pani. Podľa slov susedov bývala sama. V jednej z izieb zo zatiaľ neznámych príčin začalo horieť. Požiarom bola zasiahnutá najmä spálňa, no aj ďalšie miestnosti už boli plné dymu.

"Policajti sa po príchode na miesto snažili dostať do domu, vykopli dvere na rodinnom dome, avšak kvôli vysokému stupňu horenia a zadymeniu už poškodenej nedokázali pomôcť," priblížil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

"Zasahujúci hasiči odpojili objekt od prívodu energií a okamžite zahájili hasebné práce. Súčasne pomocou termovíznej kamery prehľadávali priestory rodinného domu," uviedla Miroslava Knišová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru.

Hasiči našli pri požiari nevládne telo staršej ženy. Pomôcť jej žiaľ už nedokázali. "Na miesto udalosti bol vyžiadaný aj obhliadajúci lekár, ktorý po príchode konštatoval u osoby exitus," povedala Knišová.

"Počul som odtiaľ, že niečo búchalo, tak neviem, či to dvere otvárali," povedal obyvateľ Kapušian.

Na miesto bol privolaný aj zisťovateľ príčin požiarov. Od čoho sa plamene rozšírili, však zatiaľ nie je známe. Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

"Zisťovateľ príčin požiaru, predbežne vylúčil cudzie zavinenie. Presnú príčinu požiaru nevedel určiť," dodal Daniel Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy