Polojasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Osobné auto sa zrazilo s kamiónom, dvaja ľudia sú v nemocnici s ťažkými zraneniami
Zdielať na

Osobné auto sa zrazilo s kamiónom, dvaja ľudia sú v nemocnici s ťažkými zraneniami

SVIDNÍK / Za Svidníkom sa v stredu podvečer stala vážna dopravná nehoda auta s kamiónom. V opatere lekárov skončila celá posádka osobného auta. Najhoršie dopadol vodič, ktorý sa bude liečiť niekoľko mesiacov.

Stalo sa to na ceste prvej triedy za obcou Ladomirová. Za volantom kamióna sedel 48-ročný muž z Moldavska, osobné auto viedol 33-ročný muž z obce vo svidníckom okrese. Z doposiaľ nejasných príčin došlo k zrážke s protiidúcim osobným autom. Obe vozidlá skončili po zrážke v poli. "Zrazu som strhol volant, boli tam dvaja pasažieri, dvaja chlapi a dve ženy. Len sa zľakli, dúfam že sa nič nestalo," uviedol vodič nákladného auta. Podľa veliteľa hasičského zásahu, Dominika Knapčík, sa po nehode osoby nachádzali mimo vozidla.

Vodič osobného auta utrpel ťažké zranenia s dobou liečenia minimálne 12 týždňov, rekonvalescencia spolujazdca by mala trvať polovicu času, podobne je na tom aj jedna zo žien vo vozidle. Štvrtá z posádky utrpela ľahké zranenia. Dychové skúšky na alkohol boli v oboch prípadoch negatívne. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. "Okolnosti ako aj presnú príčinu tejto dopravnej nehody vyšetruje poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu vo Svidníku," uzavrela prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy