Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Unikajúci vodič sa skoro zabil na diaľnici, pre policajtov ide o známu firmu
Zdielať na

Unikajúci vodič sa skoro zabil na diaľnici, pre policajtov ide o známu firmu

VLČKOVCE / Šialená jazda pri Trnave, v ohrození boli vodiči áut aj chodci. Šofér vo Fabii sa rozhodol, že utečie policajtom a hliadka ho musela naháňať celé kilometre. Tento pretekár je pre nich známou firmou, po veľkej dráme skončil v putách.

Ľudia z Vlčkoviec neverili vlastným očiam. Pred ich zrakmi sa strhla  policajná naháňačka. 31-ročný muž na starej Fabii sa rozhodol, že hliadke nezastaví a dá sa na útek. Tá ho chcela predtým skontrolovať, pretože vedeli, že je známa firma. V minulosti mu kolegovia totiž zadržali vodičák a nebolo to len tak pre nič za nič. Kartu vodiča má totiž naozaj pestrú. Jazdil v protismere, nerešpektoval výzvy policajta, a podobne. "Preto sa rozhodol muža zastaviť a skontrolovať. Ten ale na policajné auto zareagoval tak, že začal vo vysokej rýchlosti unikať smerom na diaľnicu R1," uviedla hovorkyňa trnavskej polície Zlatica Antalová.

Tam autá predbiehal z každej strany, dokonca v jednom momente ich chcel predbehnúť stredom cesty. Potom si to rozmyslel a obišiel ich cez odbočovací pruh. Tým to zďaleka nekončilo, vo vysokej rýchlosti ešte zišiel z diaľnice do Sládkovičova. Tam sa mu ale Fabia vymkla spod kontroly. Dostal hodiny, preletel do protismeru, kde sa len tak tak stihol vyhnúť dodávke. Potom ho nenapadlo nič lepšie ako dať sa na útek znova, tentokrát po vlastných. Na policajtov už bol ale krátky, tí ho dobehli a skončil v putách. "Vodiča v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode, pretože by mohol pokračovať v páchaní protiprávnej činnosti," doplnila Antalová.

Z policajného oddelenia neskôr putoval do nemocnice. Hliadka mala podozrenie, že jazdil nadrogovaný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy