Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pri vážnej dopravnej nehode sa zrazili dve autá. V zdemolovanom vraku zostal uväznený spolujazdec
Zdielať na

Pri vážnej dopravnej nehode sa zrazili dve autá. V zdemolovanom vraku zostal uväznený spolujazdec

ZVOLEN / Na výjazde zo Zvolena sa pri nehode zranili traja spolujazdci. Na križovatke sa zrazili dve osobné autá. Vodič jedného z nich chcel odbočiť na vedľajšiu cestu. V zdemolovanom vraku zostal uväznený spolujazdec so zlomeninami, ktorého dokázali vyslobodiť až zvolenskí hasiči.

Štyria kamaráti cestovali domov, sedeli v aute, ktoré silný náraz úplne zdemoloval. Troch mužov po nehode postupne odvážali do nemocnice. Jeden z nich utrpel dokonca ťažké zranenia, viacnásobné zlomeniny. Bol uväznený pod pokrčenými plechmi, von ho nedokázali vytiahnuť ani jeho kamaráti.

"Po príjazde bolo zistené, že ide o nehodu dvoch vozidiel. V jednom bola zakliesnená osoba, ktorú sme vyslobodili pomocou hydraulického náradia," informuje hasič Peter Hanzel. Ťažko zranený spolujazdec sedel na zadnom sedadle. A práve v tých miestach bolo náraz cítiť najviac. Vodič za nimi idúceho auta do nich narazil na križovatke na výjazde z mesta, keď sa chystali odbočiť smerom na Lieskovec. "My sme chceli odbáčať a vodičovi za nami nešiel brzdový pedál, nabúral rovno do nás zozadu," povedal vodič auta.

To, že mu nefungovali brzdy, tvrdil vodič strieborného auta policajtom krátko po nehode. Či išlo skutočne o technickú poruchu alebo sa pod zrážku podpísala nepozornosť či iná príčina, budú zistovať dopravní policajti. Alkohol v dychu vodičov nebol zistený.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy