Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Večer párty, ráno cela. Lukáš jazdil bez vodičáku, no policajtom sa pochválil pervitínom
Zdielať na

Večer párty, ráno cela. Lukáš jazdil bez vodičáku, no policajtom sa pochválil pervitínom

BRATISLAVA / Štvrtkové (4.8.) ráno prinieslo ozaj kuriózny prípad. Lukáša zastavila hliadka kvôli prekročeniu rýchlosti, ten sa im okamžite priznal k jazde bez vodičáku aj požitiu pervitínu. Navyše to nebolo jediná droga v jeho systéme.

Všetko sa stalo na diaľnici D4 v smere do Rače. Upozornil na seba tým, že bezdôvodne jazdil v ľavom jazdnom pruhu. Diaľniční policajti si všimli aj rýchlu jazdu, na stovke im radar ukazoval 161 kilometrov za hodinu. "Ďalší detail, ktorý hliadke neunikol, bol, že vodič nedával pri zmene smeru jazdy znamenie. Hliadka sa ho preto rozhodla zastaviť a skontrolovať," uviedla hovorkyňa krajského zboru v Bratislave Silvia Šimková.

Následne nastala situácia, na ktorú asi ani jeden z aktérov stretnutia nezabudne. Previnilec sa najprv priznal k jazde bez vodičského preukazu a vzápätí hliadku šokoval svojou úprimnosťou. Bez akýchkoľvek zábran prezradil, že večer požil pervitín. Podľa slov Šimkovej ho policajti eskortovali do nemocnice. Vyšetrenie jeho slová potvrdilo - v organizme mu cirkuloval metamfetamín, amfetamín a extáza.

Zaujímavé je, že nedávno došlo k takmer navlas rovnakej situácii. Vodička prijala takú istú kombináciu látok, navyše nafúkala 1,4 promile. V oboch prípadoch bolo začaté trestné stíhanie pre ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a ak prokuratúra preukáže vinu, pred súdom im môže hroziť až dvojročný pobyt za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy