Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vydával sa za amerického vojaka. Oklamaná žena poslala podvodníkovi vyše 100 000 eur
Zdielať na

Vydával sa za amerického vojaka. Oklamaná žena poslala podvodníkovi vyše 100 000 eur

TOPOĽČANY / O poriadny balík peňazí pripravil 41-ročnú ženu muž, ktorý sa vydával za amerického vojaka. Zoznámili sa na sociálnej sieti. Keď u nej získal dôveru, požiadal ju o finančnú pomoc. Žena mu uverila a postupne mu odoslala vyše 100 tisíc eur. A nie je jediná, oklamať sa takto podarilo mnohé ženy.

Muž vydávajúci sa za amerického vojaka sa so 41-ročnou ženou skontaktoval cez sociálnu sieť. Začali si písať získal si jej dôveru a náklonnosť. Postupne prišla reč aj na peniaze.

Je americký vojak, ktorý je teraz v Nemecku a od anglickej banky mu chodia peniaze ku, ktorým sa nevie dostať. Do pisateľa vydávajúceho sa za amerického vojaka sa žena zaľúbila. Všetkému čo písal naivne uverila. Napokon sa žena dozvedela, že muž potrebuje pomôcť so splátkou. Malo ísť o 140-tisíc eur s tým, že peniaze najskôr pošle k nej v balíku. Na to, aby prišli na Slovensko bolo potrebné zaplatiť rôzne poplatky. 

Od poškodenej vylákal pod zámienkou vrátenia peňazí postupne 110-tisíc eur. Svoje peniaze, ale aj amerického vojaka, už žena určite neuvidí a aj vypátrať ho nebude pre políciu jednoduché. Svoje o tom vie aj Barbora z obce Choča.Tá pred časom prišla rovnakým spôsobom o peniaze, mala zaplatiť za balík, v ktorom prídu doláre. Barbora zistila, že ide o podvod, muž však chcel stále viac a ozýval sa až pokiaľ ho v telefóne nezablokovala. "Najprv píše, že sa mi ospravedlňuje potom chce peniaze, potom mi vyvoláva, potom ma preklína," hovorí okradnutá žena.

Internetový podvodníci toto na ženy skúšajú pravidelne. Polícia vyzýva k opatrnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy