Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V supermarkete zákazník vytiahol zbraň. Zasahovať museli policajti aj kukláči
Zdielať na

V supermarkete zákazník vytiahol zbraň. Zasahovať museli policajti aj kukláči

KEŽMAROK / V supermarkete v Kežmarku v piatok, 30.júla, večer museli zasahovať policajti. Zákazník mal vytiahnuť na skupinu mužov zbraň. Po prvotnom zaistení stôp však nabral prípad celkom iný rozmer. A problémy nebude mať len muž so zbraňou.

Kežmarskí policajti prijali stručný oznam, že v supermarkete muž vytiahol zbraň. Okamžite na miesto smerovali viaceré hliadky. Obchod uzavreli a zabezpečili páskou. Ľudia prichádzajúci na nákupy ostali prekvapení.

Obavy rástli. Mnohí si dobre pamätajú na drámu z februára 2021. 40-ročný muž v byte brutálne zavraždil svojich rodičov a v tom istom supermarkete ohrozoval nožom nevinnú predavačku. Držal ju v sklade ako rukojemníčku. Vyjednávanie vtedy trvalo niekoľko hodín, no policajti ženu zachránili a páchateľa zadržali.

Príbeh z 30.júla je však úplne iný. Celý incident mal začať ešte pred vstupom do supermarketu. Starší muž sa mal zastať ženy, na ktorú slovne útočili piati muži. Tým sa ale konanie zástancu vôbec nepáčilo. A tak staršieho muža prenasledovali dovnútra. Po vstupe ho mali obkľúčiť a muž mal vtedy vytiahnuť zbraň. Vraj ju hneď vložil do tašky a pokračoval medzi regále. Tam však pätica na neho mala zaútočiť aj fyzicky a zranila ho. "Polícia na mieste vykonala všetky potrebné úkony na objasnenie celej tejto situácie. Na mieste boli všetky osoby zaistené. Podľa policajného zákona boli obmedzené na osobnej slobode," uviedol Pavol Gaborčák, riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku.

Vypočúvanie tak čaká nielen päticu útočiacich mužov, ale aj pána, ktorý na nich mal vytiahnuť zbraň. "Na mieste bola zaistená zbraň, ktorá bude podrobená expertíznemu skúmaniu," dodal Gaborčák.

Ako presne celý incident začal, kto na koho útočil a prečo muž vytiahol zbraň- to sú hlavné otázky, ktoré zaujímajú aj policajtov. Odpovede na ne nepochybne nájdu aj na kamerovom zázname zo supermarketu, ktorý už majú k dispozícii.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy