Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Predtým vraždil, teraz mal znásilňovať. Kysučan dostal doživotie prvýkrát od nežnej revolúcie
Zdielať na

Predtým vraždil, teraz mal znásilňovať. Kysučan dostal doživotie prvýkrát od nežnej revolúcie

ČADCA / Na Okresnom súde v Čadci prvý raz v novodobých dejinách po Nežnej revolúcii padol verdikt o doživotí. Sudca ho udelil mužovi, ktorý podľa obvinenia znásilnil bezbrannú ženu. 43-ročný Miloš bol v minulosti súdne trestaný za podobné zločiny a v mladom veku aj vraždil.

Podľa obžaloby si Miloš vyhliadol svoju obeť náhodne. Keď staršia žena v dedine Vysoká nad Kysucou kráčala po chodníku pod lesom, prihovoril sa jej a potom na ňu zaútočil. "Najskôr ju päsťou udrel do brady a nezistený počet krát do nosa, z ktorého sa jej pustila krv. Následne ju zvalil na zem na chrbát," čítala jeho údajné skutky prokurátorka. Potom mal na dobitej žene dokonať strašný čin. "Vykonaným dokazovaním mal súd jednoznačne preukázané, že obžalovaný sa dopustil trestného činu tak, ako to bolo uložené v obžalobe, to znamená znásilnenia," vyjadril sa sudca Michal Mravec.

Miloš však nechce priznať svoju vinu, aj keď v jeho neprospech svedčia viaceré dôkazy. "Súd vychádza zo záverov znaleckých posudkov, z ktorých je zrejmé, že DNA poškodenej sa nachádzala na oblečení obžalovaného aj na oblečení poškodenej," pokračoval Mravec. Podľa odborníčky je tento muž sexuálny agresor. "V jednom človeku sa zišla vážna porucha osobnosti a sexuálna deviácia, a bohužiaľ, ani intelekt nie je veľmi vysoký. Liečil sa, ale zjavne tá liečba nespadla do hĺbky jeho duše, aby skutočne pochopil, v čom je jeho problém," uviedla súdna znalkyňa Danica Caisová.

Sudca v tomto prípade uplatnil zásadu trikrát a dosť. "Tento skutok spáchal ako už dvakrát odsúdený za zločin znásilnenia a sexuálneho násilia. Súd je toho názoru, že v danom prípade nie je možná náprava a bol mu uložený trest odňatia slobody na doživotie," zdôvodnil Mravec. Obžalovaný potvrdil slová znalkyne o nízkom intelekte, záhadne reagoval zvolaním "Byrokracia špinavá!".

Verdikt zatiaľ nie je právoplatný, pretože obžalovaný muž sa proti nemu okamžite odvolal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy