Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž sa vyhrážal manželke. Zakazoval jej pracovať, stýkať sa s rodinou a bil ju
Zdielať na

Muž sa vyhrážal manželke. Zakazoval jej pracovať, stýkať sa s rodinou a bil ju

HUMENNÉ / Zabijem tvoju mamu aj otca, a podpálim dom. Tieto výhražné slová adresoval muž svojej manželke. Zakazoval jej pracovať, stýkať sa s rodinou a zažila aj bitku päsťami. Tvrdí však, že to najťažšie v živote bolo pre ňu čosi iné - nabrať odvahu a ísť konečne na políciu.

Žena tvrdí, že peklo v ich vzťahu začalo už rok po svadbe. Fyzické, no hlavne psychické týranie nemalo konca. "Začalo vyhrážanie, že mi zabije mamu, otca, že príde a že nás vypáli," povedala manželka. 

​Jej rozprávanie sa počúvalo ťažko. Pokračovala, že jej dokonca nedovolil ani zablahoželať otcovi k narodeninám. A v ten deň sa jej spýtal, či chce, aby niekto zomrel. Nevyhla sa ani fyzickým útokom. "Odrazu ma udrel, ja som spadla z postele dole a tam ma boxoval," uviedla manželka. Matka dvoch detí tvrdí, že počkala, kým odíde do práce, zbalila si veci a odišla. Najväčší strach má o štvormesačného syna. "Keď mu preskočí, tak už keby udrel mňa, ja to znesiem, ale malého... zabil by ho," povedala manželka. 

Trestné oznámenie podala v inom okrese. "V tejto súvislosti poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Sečovciach po prijatí trestného oznámenia začal trestné stíhanie pre trestný čin nebezpečného vyhrážania. V súčasnosti vykonáva potrebné procesné úkony a zadovažuje podklady smerujúce k náležitému objasneniu skutku," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mesárová. 

​33-ročná žena si uvedomuje, že podaním trestného oznámenia sa to nekončí, práce naopak. Obáva sa mužových ďalších útokov. "Teraz sa momentálne bojím toho, že nás napadne, moju rodinu a že mi vezme malého. Preto chcem riešiť rozvod, chcem aby bol malý zverený mne a nechcem výživné, nič, chcem len pokoj," povedala manželka. 

S mužom nepodarilo skontaktovať. Podľa zistení TV JOJ však mal podobné problémy aj v minulosti a za násilie bol aj odsúdený. Podľa zverejnených štatistík je u nás domácemu násiliu vystavená každá piata žena. Na Slovensku tiež existuje nonstop linka pre týrané ženy. "Chcela som upovedomiť aj tie ženy, čo sú takisto týrané, nech sa neboja, nech odídu preč, lebo to nie je vzťah, to je peklo," dodala manželka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy