Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Celú noc týral bývalú priateľku, teraz mu hrozí osem rokov väzenia
Zdielať na

Celú noc týral bývalú priateľku, teraz mu hrozí osem rokov väzenia

PARTIZÁNSKE / Žena z Partizánskeho sa niekoľko hodín bála o život. V byte ju celú noc násilím držal jej bývalý priateľ, pričom ju bil a vyhrážal sa jej smrťou. Vystrašená a zranená ušla počas dňa a vyhľadala pomoc.

26-ročný Peter spôsobil bývalej priateľke viacero zranení, podľa odborníčky môže mať traumu do konca života. "Niekedy je to vo forme akútnej stresovej poruchy, no občas ženy prežívajú takzvané flashbacky. Vracia sa im to, myslia na to," uviedla psychiatrička Darina Hrabovská.

Muž sa podľa polície zobudil, začal sa s bývalou priateľkou hádať a nakoniec ju napadol. "Následne ju udrel najmenej trikrát do tváre. Poškodená spadla na matrac, kde ju mal škrtiť," priblížila okolnosti hovorkyňa trenčianskej polície Katarína Kuzmová. Útočník mal svoju obeť dokonca pohrýzť na ruke. Po niekoľkých minútach sa ale spamätal a začal jej utierať krvavé rany. "Ide o bizarné prejavy, pokojne by som povedala, že úlohu zohrala nejaká návyková látka alebo alkohol," dedukovala Hrabovská.

To bol však iba začiatok. Muž si išiel ľahnúť, ale keď počul, že žene zvoní mobil, opäť sa rozzúril. "Ženu odtiahol do kuchyne, kde mal vytiahnuť dva kuchynské nože. Tieto chytil spolu s kľúčmi od uzamknutého bytu. Vystrašenej žene mal oznámiť, že nemá problém jej ublížiť a dobodať ju," pokračovala Kuzmová.

Žena ho prosila aby prestal a z bytu chcela odísť. Útočník jej to ale nedovolil. Musela s ním zostať do rána. "Nasledujúci deň sa jej podarilo byt opustiť. Útokom muža jej boli spôsobené poranenia tváre a početné hematómy na pravej ruke, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie," dodala. Útočník, ktorý už raz v minulosti súdne trestaný, skončil v policajnej cele. Odtiaľ ho eskortovali na súd. "Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči 26-ročnému mužovi za zločin obmedzovanie osobnej slobody v súbehu s prečinom nebezpečné vyhrážanie," uzavrela policajná hovorkyňa. V prípade dokázania viny môže za mrežami stráviť až osem rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy