Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Máme toho dosť, vyhlasujú aktivisti v Kežmarku. Žiadajú bezodkladnú opravu mosta
Zdielať na

Máme toho dosť, vyhlasujú aktivisti v Kežmarku. Žiadajú bezodkladnú opravu mosta

KEŽMAROK / Máme toho dosť, vyhlasujú aktivisti, ktorí začali s petíciou za urýchlenie opravy hlavného kežmarského mosta. Môže ju podpísať ktokoľvek, kto nesúhlasí s tým, že sa práce zastavili. Petíciu po jej skončení odovzdajú Slovenskej správe ciest. Veria, že táto nočná mora vodičov a chodcov sa do konca tohto roka skončí.

Aktivisti sa rozhodli začať s petíciu priamo pri moste, na ktorom sa už niekoľko týždňov vôbec nepracuje.

Pre chodcov a vodičov je situácia mimoriadne zlá

"Nech si niekto kompetentný cez ten most prejde a uvidí," hovorí nespokojná obyvateľka. "Strach a hlavne na bicykli tu prechádzať, tak to je otrasné," tvrdí nespokojný obyvateľ. Prejsť cez náhradný most, ako chodec alebo cyklista je odvážne. Ženy nech vysoké opätky radšej vymania za niečo pohodlnejšie. Denno denne tadiaľ prechádzajú stovky ľudí rôzneho veku. "Je katastrofálny, môže sa stať hocikedy nejaká nehoda," hovorí nespokojný obyvateľ.

Nehovoriac o vodičoch, tí už tiež strácajú trpezlivosť a nervy. "Jednou vetou poviem, pretože máme toho dosť. Aj naša petícia má názov - Petícia za bezodkladnú opravu kežmarského mosta pri autobusovej stanici," hovorí organizátor petície, Jozef Pitoňák. 

Sťažnosti občanov sú na dennom poriadku

"Oni boli ochotní toto akceptovať s tým, že je to na istý krátky čas, kde sa most vyrieši a bude všetko v poriadku, ale zastavenie prác všetkých nemilo prekvapilo," hovorí prednostka MsÚ Kežmarok, Jela Bednárová.

Zhotoviteľ, ktorý vyhral verejnú súťaž počas výstavby, odpredal časť svojej firmy. Práce sa zastavili. Slovenská správa ciest vyzvala nástupnícku spoločnosť, aby predložila dokumenty potvrdzujúce splnenie podmienok súťaže. Tie už má od polovice júla k dispozícií. "Ak budú doklady v poriadku, potvrdenie nástupníckej spoločnosti predpokladáme do konca mesiaca. Stavebné práce na moste by sa obnovili v priebehu augusta," uviedol hovorca SSC, Martin Guzi. 

Napriek nádeji aktivisti petíciu nezastavia

Ľudia ju môžu podpísať v uliciach Kežmarku alebo cez internet. Dvadsaťtisíc áut denne a stovky chodcov cez náhradné mosty dávajú zabrať všetkým a k tomu nepretržutý hluk. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy