Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
V Banskej Bystrici úraduje lupič: Naftu kradne priamo z áut
Zdielať na

V Banskej Bystrici úraduje lupič: Naftu kradne priamo z áut

BANSKÁ BYSTRICA / Ceny pohonných látok stúpajú, zrejme aj preto sa stáva táto komodita lákadlom pre zlodejov. Skúsenosť s tým má aj majiteľ nákladného auta, ktorému nedávno vyprázdnili celú nádrž.

Majiteľovi, ktorý parkoval svoje nákladné auto na zbernom parkovisku pred bývalým obchodným domom v BB, ukradli desiatky litrov nafty. Na to, že s jeho autom, ktorým preváža stavebný materiál nie je niečo v poriadku, ho upozornil majiteľ vedľa stojaceho vozidla. "Volal mi majiteľ bieleho auta, že našiel moje auto s otvorenou nádržou. A po pátraní sa zistilo, že teda nám chýba cca 100 litrov nafty,“ hovorí Dominik Slamka, majiteľ vykradnutého auta.

V prípade tohto muža nejde o prvý takýto prípad. "Stalo sa to už druhýkrát, prvýkrát o uličku ďalej, na jednom aute nám nádrž vypáčili, tam mi vznikla škoda 500 eur a na nafte nulová, lebo tam žiadna nebola, z toho dôvodu nádrže už nezamykáme,“ dodal Slamka.

Parkovisko si podľa tvrdenia poškodeného zlodeji zrejme vytipovali, nakoľko nie je sám, ktorému vznikla škoda, obrátil sa už aj na políciu. "Podľa mňa tu funguje organizovaná skupina, pretože nestalo sa to len mne ale viacerým tu, kolega, ktorý tu parkuje povedal, že tu ukradli 13 katalyzátorov, autobusárovi tiež ukradli naftu,“ hovorí Slamka. 

"Polícia už od poškodeného prijala oznámenie a vo veci prebieha preverovanie,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, Mária Faltániová. "Toto miesto je zberné parkovisko, ktoré odporúča aj mestská polícia na parkovanie takýchto áut, preto by som očakával, že bude v súčinnosti so štátnou strážiť toto parkovisko a budú tu hliadkovať, strážiť náš majetok,“ hovorí Slamka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy