Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Veľká medzinárodná policajná razia. Policajti hľadali drogy, zbrane aj výbušniny. Zadržali 16 podozrivých
Zdielať na

Veľká medzinárodná policajná razia. Policajti hľadali drogy, zbrane aj výbušniny. Zadržali 16 podozrivých

BRATISLAVA / Elitné policajné komando v Rajke prehľadávalo jeden z rodinných domov. Akcia mala súvisieť s drogami aj zbraňami.

Viacerí policajti vrátane kukláčov zasahovali v podvečerných hodinách v blízkosti slovenských hraníc pred Rajkou. Elitní policajti na mieste prehľadávali rodinný dom, ako aj jeho okolie. Akcia mala byť podľa maďarských portálov zameraná na drogy, zbrane a výbušniny. Zasahovať mala aj maďarská protiteroristická jednotka. Podľa maďarských printov mali pri domovej kontrole zadržať viacero osôb. Medzi nimi mal byť podľa informácií TV JOJ aj Slovák. Malo by ísť o muža, ktorý je bratom známeho trénera zápasníkov MMA. Podozrivé osoby majú mať blízko aj ku skupine takzvaných Jakšíkovcov. Maďarská polícia bližšie informácie neposkytla.

"Na uvedenom mieste bola vykonaná policajná akcia. Podrobnejšie informácie budú poskytnuté neskôr," uviedla maďarská polícia.

Na rodinný dom a jeho okolie policajti po celý čas dohliadali. Na ceste stálo viacero policajných áut, pri ktorých stáli ozbrojení kukláči, blízko boli policajti a vyšetrovatelia. Do blízkosti rodinného domu nikoho nepúšťali a dopravu v tomto úseku riadili policajti. Rodinný dom policajti strážili aj deň po razii. K mužovi a k policajnému zásahu sa obyvatelia nechceli vyjadrovať.

Slovenská polícia na otázky k razii v Rajke odpovedala informáciami o medzinárodnej maďarsko-rakúsko-slovenskej akcii s názvom Parketár. Zameraná bola na zločineckú skupinu s drogovou trestnou činnosťou, pri ktorej vykonali viaceré prehliadky domov a iných priestorov. Na Slovensku zadržali sedem osôb.


"V rámci zaisťovacích úkonov sme zaistili omamné a psychotropné látky, lieky, značnú finančnú hotovosť, motorové vozidlá, aj komunikačné prostriedky. Vyšetrovateľ dňa 13. 7. 2022 vzniesol obvinenie 16 osobám za páchanie obzvlášť závažnej drogovej trestnej činnosti zločineckou skupinou," informoval policajný hovorca Michal Slivka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy