Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Muž zaútočil na svoju mamu, kým spala a surovo ju napadol sekerou
Zdielať na

Muž zaútočil na svoju mamu, kým spala a surovo ju napadol sekerou

BANSKÁ BYSTRICA / Na Okresnom súde v Banskej Bystrici sa začalo pojednávanie s Petrom zo Šumiaca. Čelí obžalobe z vraždy vlastnej matky. Mladý muž zaútočil na bezbrannú ženu kým spala a surovo ju napadol sekerou.

Proces v prípade vraždy začal polroka potom čo surový čin otriasol Horehroním. V malej obci Šumiac zavraždil vlastnú mamu 33 - ročný Peter. Po útoku sám zatelefonoval na políciu. Ešte v januári kamarát opísal, čo sa dialo potom. "Volal mi, zabil som si mamu poď hore, plakal, zabil som si mamku," uviedol kamarát. 

"Rozplakala som sa a hneď som sa modlila aj za ňu aj za Petra," reagovala krátko po incidente starostka obce Šumiac, Jarmila Gordanová. Obžalovaný muž bol v čase spáchania skutku pod vplyvom alkoholu. Na súde vyhlásil, že je vinný. 

Obžaloba odhalila podrobnosti, ktoré sa v dome v Šumiaci v januárovú noc odohrali. Peter vraj popíjal celý deň, s mamou (53) sa dostal do slovnej potýčky. Neskôr večer, keď už bezbranná žena išla spať mu podľa slov prokurátora malo vadiť, že mama príliš nahlas chrápe. Do spálne prišiel so sekerou. Zasadil jej 14 rán do oblasti krku a hlavy. "Môj klient si nepraje, aby som v tejto veci poskytoval nejaké stanoviská, ani komentoval nejak priebeh súdneho konania," uviedol obhajca Daniel Janšo. 

Tým, že Peter spáchanie vraždy priznal, súd nepotreboval vypočuť žiadnych svedkov. Pre uloženie výšky trestu je ale potrebný výsluch znalcov z odboru psychiatrie a psychológie. "Pojednávanie bolo odročené na 1. augusta 2022 za účelom ďalšieho dokazovania," informoval hovorca Krajského súdu v Banskej Bystrici, Vladimír Černota.

Mužovi, ktorý napadol a zavraždil vlastnú mamu, hrozí vysoký trest, a to až 25 - ročné väzenie alebo doživotie. Verdikt zrejme bude jasný už v auguste po vypočutí znalcov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy