Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž prišiel o život pri montáži optického kábla v materskej škole. Neprežil pád zo strechy
Zdielať na

Muž prišiel o život pri montáži optického kábla v materskej škole. Neprežil pád zo strechy

ZLATÉ MORAVCE / Pri montáži optických káblov prišiel o život 34-ročný muž. Stalo sa to v areáli materskej školy v Obyciach v pondelok, 11.júla, dopoludnia. Montážnik sa zrútil zo strechy. Údajne k tomu došlo krátko po tom, ako sa snažil zaistiť proti pádu.

Muž pracoval v areáli materskej školy, na strechu mal umiestniť kábel. Jakub, spolu s kolegami, robil montáž optického internetu. Pomocou rebríka vyšiel na strechu. Podľa informácií Televízie JOJ sa montážnik nešťastne nohou zachytil o odkvapovú rínu.

"Vyliezol na hliníkový rebrík do výšky približne troch metrov a zo zatiaľ nezistených príčin spadol na betónovú dlažbu," potvrdil Ivan Letko, riaditeľ IP Nitra.

Šokovaní kolegovia muža okamžite ratovali a zavolali pomoc. Tak nešťastne však spadol, že jeho stav bol mimoriadne vážny.

Na miesto už zakrátko smerovali všetky záchranárske záchranárske zložky, dlhé minúty muža oživovali a prišiel aj záchranársky vrtuľník. Pád však neprežil.

Okrem polície sa tragédiou zaoberá aj inšpektorát práce

Muž pracoval pre jednu z firiem ako živnostník. "Inšpektorát práce Nitra v súčasnosti preveruje, či boli dodržané podmienky na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci," uviedol Ivan Letko.

"Polícia v Zlatých Moravciach okolnosti tohto nešťastia vyšetruje ako trestný čin usmrtenia," povedala Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre. 

Nebohý Jakub býval v obci Veľký Cetín v Nitrianskom okrese. Žil tam s priateľkou. 

Najčítanejšie správy