Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Viktor sa mal pokúsiť o samovraždu vo väzení. Zničená matka sa bojí o jeho život
Zdielať na

Viktor sa mal pokúsiť o samovraždu vo väzení. Zničená matka sa bojí o jeho život

TRNAVA / Pokúsil sa o samovraždu a zachrániť ho mala pedagogička. Matka odsúdeného Viktora, ktorý si odpykáva trest v Hrčiarovciach nad Parnou, sa bojí o život svojho syna. Na život si podľa nej vraj siahol preto, že ho dozorcovia zmlátili a strčili do samotky. Konflikt sa mal začať potom, ako odmietol ísť pracovať.

"Zárezy mal, že sa obesil. Mal takéto hrdlo napuchnuté a pýtala som sa ho, že prečo má také hrdlo? Že mama skoro som sa obesil kvôli nim, lebo ma tam dobili," povedala matka odsúdeného Viktora. Hovorí matka Viktora, ktorý aktuálne sedí v base v Hnrčiarovciach nad Parnou. Odsúdili ho na 6 rokov za sexuálne zneužívanie a krádež. Konflikt pre, ktorý mal skončiť zbitý a v diere sa mal začať potom ako odmietol ísť v horúčavách na pole trhať burinu. Obesiť sa chcel na dverách šnúrkou od topánok. "Mali mu dať trest a nemali ho zbiť siedmi dozorcovia. S topánkami ho bili, kopali doňho a chlapec si za to chcel zobrať život," uviedla Viktorova matka. "Lenže on nešiel lebo nemali pitný režim tam a bez toho pitného režimu nemôžu ísť robiť," povedala Viktorova priateľka. 

Podľa matky a priateľky mala Viktora nájsť pedagogička, ktorá mu v poslednej chvíli zachránila život. "Bol bez známky života, keby tam nedošla pani pedagogička. No a mne došlo do plaču a ja som tam začala plakať z toho," uviedla Viktorova priateľka. "Dávala mu prvú pomoc. Zrútila som sa, ja nespávam celé dni. Veď mňa až pichá pri srdci," povedala matka. 

"Zbor väzenskej a justičnej stráže eviduje podnet uvádzanej udalosti. Vo veci aktuálne prebieha šetrenie, preto nebudeme uvedenú udalosť bližšie špecifikovať," uviedla hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská. "Čo chcú aby som skolabovala aj ja? Veď ja mu vychovávam synčeka. 4 roky čo ho ani nevidel, ani si ho nepopestoval od narodenia," povedala matka odsúdeného. 

Pracovať by mali všetci, no existujú aj výnimky. "Sú odsúdení povinní pracovať okrem tých, ktorí sú poberatelia invalidného, starobného, predčasného starobného dôchodku, práceneschopní a takých odsúdených, ktorí sú zaradení do dennej formy štúdia, rekvalifikačného kurzu a kurzu počas pracovnej doby," uviedla Kacvinská. Celá kauza okolo údajne zbitého Viktora skončí pravdepodobne až na Úrade Inšpekčnej Služby. Inšpekcia by mala prešetriť čo sa za bránami väznice presne odohralo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy