Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Šofér autobusu nafúkal takmer 2,6 promile. Po zákaze šoférovania prišiel aj o prácu
Zdielať na

Šofér autobusu nafúkal takmer 2,6 promile. Po zákaze šoférovania prišiel aj o prácu

PREŠOV / Cestujúcich na trase z Košíc do Prešova viezol opitý vodič autobusu. Jeho nekoordinovaná jazda zo strany na stranu neveštila nič dobré. Vystrašená cestujúca kontaktovala políciu. Podozrenie pasažierov sa potvrdilo. 53-ročný vodič z povolania tak prišiel aj o vodičák.

Vodič prímestskej dopravy jazdil zo strany na stranu. V autobuse mal asi 20 ľudí. Na autobusovej zastávke ho kontrolovali policajti. "Vodič sa podrobil dychovej skúške, jej výsledok dosiahol takmer 2,6 promile. U opakovanej dychovej skúške bol výsledok ešte vyšší," povedala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Po pozitívnej dychovej skúške v Lemešanoch skončil opitý vodič v policajnej cele. Po vytriezvení ho predviedli pred súd. "Okresný prešovský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 53-ročnému mužovi z okresu Košice za prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," uviedla Ligdayová. 

"Okresný súd Prešov dal obvinenému trest odňatia slobody na dva roky s dokladom na 24 mesiacov a trest zákazu činnosti všetkých druhov vozidiel na tri roky," povedala sudca Okresného súdu Prešov Boris Vittek. Súd prihliadal v tomto prípade na to, že obvinený mal vodičák viac ako 30 rokov a doposiaľ sa ničoho podobného nedopustil. Po rozhodnutí o zákaze šoférovať prišiel tento vodič z povolania spolu s vodičákom zároveň aj o prácu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy