Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
84-ročnú dôchodkyňu prepadli dvaja muži. S nožom v ruke sa jej vyhrážali smrťou
Zdielať na

84-ročnú dôchodkyňu prepadli dvaja muži. S nožom v ruke sa jej vyhrážali smrťou

TREBIŠOV / 84-ročnú dôchodkyňu olúpila v Zemplínskej Teplici dvojica mužov. Seniorka páchateľov poznala, pretože jej občas pomáhali s prácami okolo domu. Tentoraz sa však 38-ročný Andrej a 24-ročný Ján starenke vyhrážali smrťou.

Brána bola zamknutá. Jeden z dvojice ju preskočil a vošiel priamo do domu. "Prišiel ku mne a len peniaze pýtal," hovorí obeť lúpeže.

"Prehľadali izbu a z nájdenej peňaženky odcudzili peniaze a z kabelky osobné doklady," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Tlak mužov na bezbrannú dôchodkyňu sa stupňoval. Chceli viac peňazí, a preto sa jej začali vyhrážať s nožom v ruke. "Žene povedali, že ju podrežú a zabijú, tak nech ide peniaze pýtať od susedy. Preto spoločne všetci traja vyšli z domu," povedala Ivanová.

84-ročnú seniorku zachránilo práve to, že ju muži poslali ku susedom. Tí jej nedali peniaze, ale zavolali políciu. Lúpežníci sa zľakli a snažili sa pred hliadkou utiecť. "Zadržali ich a obmedzili na osobnej slobode. Následne boli eskortovaní na príslušné obvodné oddelenie na vykonanie ďalších potrebných procesných úkonov," uviedla Ivanová.

Vyšetrovateľ už obvinil podozrivých zo zločinu lúpeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Zároveň bol spracovaný podnet na ich vzatie do vyšetrovacej väzby.

"V prípade dokázania viny im za tento skutok, ktorého sa dopustili na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov," dodala hovorkyňa Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy