Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nočná policajná naháňačka. 33-ročný motorkár sa snažil striasť policajtov
Zdielať na

Nočná policajná naháňačka. 33-ročný motorkár sa snažil striasť policajtov

KOMÁRNO / V noci sa chcel hrať s policajtmi najskôr na naháňačku, potom na skrývačku. Ani v jednej hre nevyhral. 33-ročného muža z Marcelovej, ktorý jazdil na motorke bez vodičáku a s drogami vo vreckách, policajti z Komárna zadržali a obvinili.

Po jednej v noci brázdil ulice Komárna motorkár, ktorý neušiel pozornosti policajnej hliadky. Pri odbočovaní totiž ignoroval používanie smeroviek. Vybrali za ním, aby ho na túto podstatnú vec upozornili. Vodič motorky ale hneď ako si policajné auto všimol, pridal plyn. Evidentne sa túžil dostať z dosahu ich pozornosti. Vyrazil pomedzi obytné domy, autá na parkoviskách, dokonca sa odvážil aj na chodník a ignoroval aj značky o zákaze vjazdu a jazdil aj v protismere. S policajným autom v pätách. Keď sa mu nedarilo na sídliskách, rozhodol sa vyraziť von z mesta, ale na kruhovej križovatke, pod dozorom svätého Cyrila a Metoda, narazil na obrubník. Motorku síce pekne položil, a hneď sa rozbehol preč, ale ani to mu nepomohlo. 

Zakrátko sa ocitol v rukách policajtov z Komárna. Keď od neho na úvod pýtali doklady, 33-ročný Ľudovít im dal len občiansky preukaz. "Od júla minulého roka mal uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na 2 roky," povedala hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. 

A to nebol jediný dôvod neúspešného pokusu striasť sa policajtov. "Druhou príčinou jeho úteku boli vrecúška a striekačky s podozrivou látkou, ktoré putovali na expertízne skúmanie," uviedla Čuháková. Okrem vrecúška s marihuanou mal pri sebe vo vrecúšku aj pervitín a ten bol aj v troch zatavených striekačkách, ktoré mal pri sebe. "Polícia v Komárne vec vyšetruje ako prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia a aj podozrenie z drogovej trestnej činnosti," povedala Čuháková. Muž z Marcelovej je stíhaný väzobne. Za jazdu bez vodičáka mu hrozia 2 a za drogy 5 rokov väzenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy