Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Cyklistovi po zrážke s autom prileteli na pomoc záchranári s vrtuľníkom
Zdielať na

Cyklistovi po zrážke s autom prileteli na pomoc záchranári s vrtuľníkom

MICHALOVCE / Takmer tragická nehoda sa stala včera podvečer pri výjazde z Michaloviec. Vážne sa pri nej zranil cyklista. Priamo na ceste musel kvôli tomu pristáť aj vrtuľník. Vodiči museli počas záchranných prác a dokumentovania nehody, využiť obchádzkovú trasu a preto sa tam vytvárali kolóny.

K nehode došlo na rovnom úseku cesty. V tejto lokalite je povolená 50 kilometrová rýchlosť. Podľa doterajších informácií tu osobné auto opustilo svoj jazdný pruh a prešlo do protismeru. Práve tam narazilo do muža na bicykli svojou pravou prednou časťou.

Cyklista najprv prišiel do kontaktu s kapotou a potom aj čelným sklom. Po dopade na zem boli k nemu privolaní záchranári, keďže utrpel veľmi ťažké zranenia.

"56-ročný cyklista utrpel po zrážke s motorovým vozidlom vážne poranenia viacerých častí tela. Po neodkladnom ošetrení a preložení na palubu vrtuľníka bol s tzv. polytraumou prevezený do traumacentra Univerzitnej nemocnice v Košiciach," povedala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa Air Transport Europe.

Ošetrenie a prevoz do nemocnice si vyžiadal aj zdravotný stav šoféra osobného auta. Podľa zistenia polície bola jeho dychová skúška negatívna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy