Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Autobus plný detí sa čelne zrazil s protiidúcim autom
Zdielať na

Autobus plný detí sa čelne zrazil s protiidúcim autom

PRAHA / Autobus s deťmi sa v Prahe v rannej špičke zrazil s protiidúcim autom. Po nehode zostalo 15 zranených, z toho 12 detí. Záchranári museli ošetriť aj vodiča auta, ktorý skončil v nemocnici.

Obrovská rana a potom nárek detí, tak opisuje čelnú zrážku vodič autobusu. K autobusu, ktorý prevážal deti z nižšieho stupňa blízkej základnej školy, sa okamžite zišli všetky záchranné zložky. "Postarali sme sa na mieste celkovo o 15 zranených osôb, z čoho bolo 12 detí, vo veku 10 až 12 rokov. Tiež 3 dospelé osoby, vrátane vodiča auta," vysvetlila hovorkyňa záchrannej služby Jana Poštová. Všetci našťastie utrpeli ľahké zranenia.

Auto je na odpis, čelná zrážka spôsobila vodičovi početné poranenia. "Odviezli ho do nemocnice," opísal vodič autobusu. Kým bol autobus odtiahnutý, blokoval dopravu v rannej špičke. Škody sú odhadované na milión českých korún. "Policajti u obidvoch vodičov vykonali dychovú skúšku na alkohol. Výsledok bol v oboch prípadoch negatívny," vysvetlila hovorkyňa polície Martina Šprislová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy