Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajná rekonštrukcia v Komárne pri Váhu. Prišiel Zoltán Andruskó z kauzy vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice
Zdielať na

Policajná rekonštrukcia v Komárne pri Váhu. Prišiel Zoltán Andruskó z kauzy vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice

KOMÁRNO / Odsúdený Zoltán Andruskó, medzičlánok medzi vrahom a objednávateľom vraždy Jána Kuciaka, sa zjavil v Komárne. Sprevádzali ho po zuby ozbrojení policajti, ktorí ho chránili špeciálnymi štítmi. Priviedli ho na miesto, kde podľa jeho výpovede zo súdu mal na pomerne frekventovanom mieste v Komárne hodiť do Váhu telefón s dôkazmi o pripravovanej vražde prokurátora.

Kolóna policajných SUV-čiek s majákmi dnes krátko po desiatej dorazila do Komárna. Ozbrojení muži na približne hodinu uzavreli časť cesty vedúcej k sútoku Váhu a Dunaja, ktorý je Komárňanom známy pod názvom Špic. Ozbrojení kukláči z Lynx komanda zakrátko z vozidla vybrali spútaného muža s prilbou na hlave, v modrom väzenskom odeve, ktorý mal na sebe nepriestrelnú vestu. Po chvíli, chrániac ho špeciálnymi štítmi, ho zobrali po strmom zráze k brehu, kde rukou ukazoval na rieku Váh. Zoltán Andruskó, korunný svedok nielen v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, ale aj prípravy likvidácie  troch prokurátorov, pred časom na súde vypovedal, že v týchto miestach zahodil do rieky telefón s dôkazmi a dnes ho pravdepodobne vyšetrovateľ priviedol do rodného mesta, aby ukázal presné miesto. To, že išlo skutočne o Zoltána Andruskóa, nám dnes polícia nepotvrdila, ale ani nevyvrátila. "V súčasnosti nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie, aby nedošlo k zmareniu účelu trestného konania," povedal hovorca Policajného prezídia SR Michal Slivka. 

Andruskó na súde tvrdil, že v telefóne, ktorého sa mal zbaviť takýmto jednoduchým spôsobom mali byť závažné informácie o príprave nedokonanej vraždy prokurátora Petra Šufliarskeho. Plánovať a objednávať ju mal Marián Kočner, ktorý bol podľa Andruskóa v tom čase vo väzbe kvôli falošným zmenkám.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy