Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragédia na bratislavskej Kuchajde: Vo vode sa utopil 18-ročný mladík
Zdielať na

Tragédia na bratislavskej Kuchajde: Vo vode sa utopil 18-ročný mladík

BRATISLAVA / Letné kúpanie má ďalšiu obeť. Na jednom z bratislavských jazier vyhasol život iba 18-ročného mladíka. Podľa svedkov chlapec nevedel plávať. Po tom, ako skočil z brehu do vody, sa z nej už nevynoril. Tragédii nevedeli zabrániť ani jeho kamaráti, ktorí všetko videli.

Bola nedeľa podvečer, keď si to partia kamarátov z východného Slovenska namierila z bufetu na Kuchajde rovno do vody. 18-ročný mladík mal do nej skočiť ako prvý. Po pár sekundách sa ale pred zrakmi jeho kamarátov z nej už nevynoril a zostal pod hladinou. Jeden z nich za ním skočil a snažil sa ho pod vodou nájsť a zachrániť ho. Ľudia z brehu medzitým zavolali pomoc. Do pár minút prišli záchranári spolu s hasičmi. Mladíka z vody vytiahol potápač. Záchranári ho oživovali dlhé minúty no oživiť sa im ho už nepodarilo. 

Mladíka z vody vytiahol potápač. Záchranári ho oživovali dlhé minúty no oživiť sa im ho už nepodarilo. "18 rokov, že mal vraj. Východniari oni tu pracovali na stavbe. Oni sa sem prišli okúpať, a ten že nevedel plávať, išiel do vody a voda ho zobrala. Možno dostal kŕče, neviem to bolo osudným," povedala svedkyňa. 

Tragédiu ťažko brali aj jeho kamaráti. Jedného z nich museli ratovať záchranári, pretože odpadol. "Poverený policajt začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci usmrtenia, presné príčiny a okolnosti smrti budú známe až po obdržaní záverov z pitvy," povedala hovorkyňa KR PZ Bratislava Silvia Šimková. Tá ukáže, či sa pod tragédiu nepodpísal napríklad alkohol alebo náhle zdravotné komplikácie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy