Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Aj zahraničné skútre majú na Slovensku zelenú
Zdielať na
Krimi

Aj zahraničné skútre majú na Slovensku zelenú

V pravidelnej rubrike Ako to nespackať bude policajný šéf Ján Packa radiť o skútroch, mopedoch i zadných zásterkách áut.

Pán Martin, ktorý nám píše z Anglicka, by sa o niekoľko mesiacov chcel vrátiť späť na Slovensko. Chcel by si však so sebou priviezť aj svoj nový skúter. Má anglické EČV, ale nevie či s ním môže jazdiť aj na Slovensku.

Packa: "Samozrejme, skúter si môže priviesť aj s anglickými číslami, podmienkou je, že skúter má zaplatené zákonné poistenie v Anglicku."

Pána Mareka z Michaloviec zaujíma, aké doklady a akú výbavu musí mať na mopedoch do 50 cm kubických, ktorý nemá evidenčné čísla.

Packa: "Doklady sú jednoduché – príslušné vodičské oprávnenie a samozrejme prilbu, ale vzhľadom na to, že moped nemá evidenčné číslo, nesmie vôbec jazdiť po verejných komunikáciách."

Pána Michala zo Sniny už dlhšie trápi nepoužívanie zadných zásterok na aute. Jeho auto je vraj už poriadne obité. Preto sa pýta, či sú zadné zásterky súčasťou povinnej výbavy, a ak áno, tak prečo sa na to zo strany polície nekladie väčší dôraz.

Packa: "Niekedy v minulosti bola povinná výbava zásterky vozidiel, v súčasnosti to už povinná výbava nie je, no a tým pádom to policajti ani nesmú postihovať."

V poslednej otázke od policajtov sa budeme venovať prijímaniu do policajného zboru. "Je normálne, aby chalan, ktorý je so svojou žiadosťou stať sa policajtom v poradovníku na 140 mieste, bol na druhý deň už na 1. mieste? Ako je možné, že všetkých predbehol?"

Packa: "V podstate by som mohol povedať, že je to dobrý bežec. Ale naozaj toto je možné, pretože po úvodnom pohovore, vlastne ten, kto prijíma do policajného zboru, zistí, že napr. ten dotyčný, ktorý bol na 140 mieste má odborné vzdelanie, ktoré on potrebuje v PZ, tak áno, môže sa prepracovať aj na 1.miesto."

Zdielať na

Najčítanejšie správy