Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Dvere čerpacej stanice rozbíjal kameňmi, stolčekom a košom: Mladík kradol priamo pod kamerami
Zdielať na

Dvere čerpacej stanice rozbíjal kameňmi, stolčekom a košom: Mladík kradol priamo pod kamerami

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Policajti zadržali 18-ročného mladíka z Bánoviec nad Bebravou, ktorý vykradol čerpaciu stanicu v Žabokrekoch nad Nitrou. Na to, aby sa dostal dnu, použil kamene, drevený stolček aj odpadkový kôš. Všetko robil priamo pod kamerami.

Páchateľ prišiel k čerpacej stanici pár minút pred jej zatvorením. Chcel ísť na toaletu. Potom si počkal, kým obsluha odíde a vrátil sa sem s kameňom v ruke. "Najskôr to skúšal kameňom, ale to mu nešlo, lebo je tam fólia. Potom si zobral taký stolček drevený," hovorí pracovníčka čerpacej stanice. Ani tým dvere nerozbil. Podarilo sa mu to až potom, keď vzal do rúk kovový odpadkový kôš. Toto všetko sa odohrávalo pod kamerami, priamo pri frekventovanej ceste.

Muž kradol dvakrát 

"Muž mal rozbiť sklenenú výplň okien aj dverí. Potom mal z priestorov čerpacej stanice odcudziť rôzne sladkosti, nealko nápoje, 2 fľaše alkoholu, cigarety a hotovosť," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Danka Adámiková. "Prišiel sem na dvakrát. Zobral bagety, sladkosti," hovorí pracovníčka čerpacej stanice. Bagetu a sladkosti pokojne zjedol za budovou a potom sa dnu vrátil opäť. "Potom sa vrátil a zobral alkohol, cigarety, peniaze, dve kávy," hovorí pracovníčka čerpacej stanice. "Spoločnosti bola spôsobená škoda v celkovej výške predbežne 1 215 eur," uviedla Adámiková.  

Policajti mladíka už dobre poznajú

Mladíka zadržali policajti z Bánoviec na Bebravou. Veľmi dobre ho poznali. Len pred mesiacom mu súd vymeral podmienku za to, že kradol v obchodnom dome. Policajti z Partizánskeho ho navyše pred pár dňami zadržali s kradnutým bicyklom. Teraz má na krku ďalšie obvinenie. "Poverený policajt Obvodného oddelenia policajného zboru v Partizánskom vzniesol 18-ročnému mužovi z Bánoviec nad Bebravou obvinenie z prečinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci," informuje Adámiková. 

Policajti ho eskortovali na súd

Zo súdu putoval priamo do ilavskej väznice. "Sudca pre prípravné konanie vzal obvineného do väzby pre dôvodnú obavu, že bude na slobode pokračovať v trestnej činnosti. Rozhodnutie o väzbe nie je právoplatné, obvinený proti nemu podal sťažnosť," uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne, Roman Tarabus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy