Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
15-ročná tínedžerka mala okradnúť dôchodkyňu o šperky a tisíce eur. Jej spolupáchateľka má 13 rokov
Zdielať na

15-ročná tínedžerka mala okradnúť dôchodkyňu o šperky a tisíce eur. Jej spolupáchateľka má 13 rokov

VRANOV NAD TOPĽOU / Po krádeži v rodinnom dome 82-ročnej dôchodkyne z Vranova nad Topľou skončila v policajnej cele iba 15-ročná dievčina. Podľa polície sa mala podieľať na útoku a fingovanej pomoci staršej žene. Komplica jej mala robiť len 13-ročná slečna. Žene ukradli šperky a peniaze.

Pokojná bočná ulica neďaleko centra mesta. Podľa polície si dvojica slečien vo veku 15 a 13 rokov vyhliadla dom, v ktorom žije sama 82-ročná dôchodkyňa. Jedno z dievčat búchaním a hlukom vylákalo majiteľku na dvor rodinného domu. Krátko na to na ňu zaútočilo.

"Keď 82-ročná majiteľka vyšla von, žena ju sotila na zem a utiekla," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, Janka Ligdayová.

Všetko nasvedčuje tomu, že to bola premyslená finta. Po tom, ako majiteľku domu sotila na zem, sa na scéne objavila druhá slečna. S falošnou zámienkou žene na zemi pribehla akože na pomoc. Jej skutočný úmysel sa ukázal po tom, ako sa jej podarilo dostať do domu.

"Druhá zo žien odprevadila staršiu paniu domov. Využila jej nepozornosť a ukradla jej šperky, ako aj peniaze," pokračuje Janka Ligdayová.

V čase prítomnosti štábu TV JOJ na pokojnej Vranovskej ulici bola bránička na dome prepadnutej dôchodkyne zamknutá a v dome nebol žiaden pohyb. Podľa susedov nie je vylúčené, že staršiu ženu po incidente k sebe vzali príbuzní. Z dvojice slečien skončila jedna v policajnej cele.

Druhá, 13- ročná spolu s 9-ročným chlapcom, ktorý tam bol s nimi nevedno prečo, nie sú trestnoprávne zodpovední. 15-ročná už má na krku obvinenie za dva skutky.

"Porušovanie domovej slobody spáchaného v súbehu s trestným činom krádeže," dodala Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy