Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
S takmer tromi promile v krvi šoférovala s dieťaťom v aute. Už si vypočula svoj trest
Zdielať na

S takmer tromi promile v krvi šoférovala s dieťaťom v aute. Už si vypočula svoj trest

TRNAVA / 32-ročná Silvia sa postavila pred sudcu. Po tom, ako s takmer tromi promile v krvi a s dieťaťom v aute šoférovala, skončila v policajnej cele. Po vynesení rozsudku mlčala a dala sa na útek.

Z policajnej cely ju policajti eskortovali na okresný súd v Trnave, kde si vypočula aj rozhodnutie súdu. Pred budovou ju už čakali pravdepodobne príbuzní a značne vystresovanú ju povzbudzovali. To, že šoférovala značne opitá, si zrejme uvedomovala a verdiktu súdu sa preto bála. Ústa a tvár si snažila prekryť bundou a celá sa triasla.

Rozhodovanie bolo rýchle. Po asi dvadsiatich minútach ju sudca prepustil na slobodu. Rozhodnutie nekomentovala a utiekla za príbuznými. V rámci super rýchleho konania súd uznal, že sa 32-ročná matka 4-ročného dievčatka, dopustila trestnej činnosti a uznal ju vinnú zo spáchania prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

"Za čo jej uložil podmienečný trest odňatia slobody v trvaní 5 mesiacov s tým, že jej uložil skúšobnú dobu v trvaní troch rokov a zákaz činnosti na 5 rokov. Tento trest možno považovať za zákonný, vzhľadom na uvedené som sa vzdal práva na podanie odporu," uviedol prokurátor Peter Repa.

32-ročná Silvia zastavila auto pred jedným z oddelení v areáli trnavskej nemocnice. Keď vystúpila z auta, zamestnanci si všimli, že jej pohyby sú nekoordinované a dokonca po areáli nemocnice aj jazdila. Privolali preto policajtov.

Žena nafúkala takmer tri promile a skončila v policajnej cele, kde čakali na jej vytriezvenie. Keďže otec maloletej dcérky bol nedostupný, dievčatko skončilo v rukách sociálnych pracovníkov.

Najčítanejšie správy