Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Muž požiadal priateľku o ruku, následne na ňu surovo zaútočil. Skončila v nemocnici
Zdielať na

Muž požiadal priateľku o ruku, následne na ňu surovo zaútočil. Skončila v nemocnici

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Zásnuby, ktoré sa odohrávali v obci Lednické Rovne, skončili veľmi nešťastne a zrejme to má na svedomí jeden z hlavných aktérov. Muž na oslave požiadal priateľku o ruku. Lenže podľa obvinenia v ten istý deň na svoju milú zaútočil tak surovo, že musela podstúpiť operáciu v žilinskej nemocnici.

28-ročný Ján sa dostal pred sudcu považsko-bystrického súdu, ktorý rozhodoval o tom, či pôjde do väzby. Podľa nášho zdroja, po zásnubnej grilovačke pri jazere, keď už odišli ich pozvaní kamaráti začal byť veľmi agresívny. "Pod vplyvom alkoholu a po predchádzajúcej hádke fyzicky napadol svoju priateľku, ženu mal zhodiť na zem, pričom údermi a kopancami jej mal spôsobiť vážne zranenia," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová. 

Kopal ju do hlavy a po svojom útoku odišiel preč

Teda svoju bezvládnu ťažko zranenú snúbenicu nechal na pospas osudu. Našťastie sa tam vrátili dvaja hostia z oslavy, ktorí jej zavolali pomoc. "Na miesto bola privolaná policajná hliadka a rýchla zdravotná pomoc. Žena musela byť hospitalizovaná v nemocnici," hovorí Kuzmová. 

Ešte v tú noc skončil Ján v policajnej cele

"Výsledok dychovej skúšky bol  1,25 promile," uviedla Kuzmová. Tento muž je pritom v trojročnej podmienke, ktorú mu sudca nadelil v novembri minulého roka. Takýto trest dostal za to, že fyzicky napadol svoju bývalú manželku v jej byte, pričom jeho útok smeroval taktiež na hlavu ženy. A aj vtedy bol pod vplyvom alkoholu. "Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie, zároveň podal podnet na jeho väzobné, trestné stíhanie," hovorí Kuzmová. Sudca poslal Jána do vyšetrovacej väzby. Takže namiesto svadby tohto mladého muža čaká súdny proces. A vzhľadom na to, aká mu plynie podmienka, hrozí mu väzenie minimálne na desať a pol roka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy