Skoro jasno
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
U mužov našli 30 gramov hnedej kryštalickej látky. Po výsluchu ich prepustili
Zdielať na

U mužov našli 30 gramov hnedej kryštalickej látky. Po výsluchu ich prepustili

LEČENEC / Policajný zásah na lučeneckom sídlisku. Policajti na ulici zadržali dvoch mužov. U oboch našli nelegálne látky, expertíza potvrdila že ide o metamfetamín.

Podľa svedkov policajného zásahu to bol moment. Jeden z podozrivých mužov vychádzal z paneláku, druhý k nemu prichádzal po chodníku, keď ich spacifikovali kukláči. Podľa všetkého ich mali vytipovaných a nešlo o náhodnú akciu. Jeden z mužov sa podľa obyvateľov sídliska snažil zbaviť tašky, ktorú mal pri sebe.

Stihol ju zahodiť do koša na letáky. Policajti viac ako hodinu pracovali na mieste, kde ich zadržali. Spisovali a fotili dôkazy. Potom prehľadali aj byty, v ktorých títo muži žijú.


"Počas procesných úkonov boli zaistené podozrivé látky, ako aj rôzne komponenty, ktoré súvisia s drogovou trestnou činnosťou," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, Petra Kováčiková.

Hnedú kryštalickú látku preskúmali experti a policajti už disponujú predbežnými výsledkami. "Podľa vyjadrenia špecialistov išlo o metamfetamín, čo je účinná látka pri výrobe pervitínu," priblížila Kováčiková.

Jeden z nich mal pri sebe viac ako 30 gramov. Z nelegálnej látky, ktorú zaistili u obidvoch, by sa dalo vyrobiť viac ako 300 dávok. "Obidvaja muži už čelia obvineniu zo zločinu drogovej trestnej činnosti," uviedla Petra Kováčiková.

V prípade, ak im vinu dokážu, môžu ísť do väzenia na 3 až 10 rokov. Po výsluchu a obvinení ich prepustili. Prokurátor nevidel dôvod na ich väzobné stíhanie. Do súdneho pojednávania budú tak obidvaja muži na slobode.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy