Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pátranie po 13-ročnom chlapcovi. Dieťa, ktoré trpí detskou mozgovou obrnou ušlo počas prechádzky
Zdielať na

Pátranie po 13-ročnom chlapcovi. Dieťa, ktoré trpí detskou mozgovou obrnou ušlo počas prechádzky

NITRA / Polícia v utorok, 17. mája, v Nitre niekoľko hodín pátrala po 13 - ročnom chlapcovi. Dieťa, ktoré trpí detskou mozgovou obrnou ušlo počas prechádzky. Do pátrania sa zapojili aj členovia pohotovostného pátracieho tímu.

Chlapec bol s mamou vonku v obci Lužianky krátko po dvanástej hodine. Žena dieťa držala za ruku, no dieťa sa jej vytrhlo. Aj napriek tomu, že utekala za ním dobehnúť sa ho nepodarilo.

Vystrašená mama hneď kontaktovala políciu a rozbehlo sa pátranie. Mali informácie, že chlapec má detskú mozgovú obrnu a známky autizmu. S hľadaním pomáhali aj dobrovoľní hasiči a pohotovostný pátrací tím. "Prepátrali sme viaceré parky aj lokality kde sa zdržujú ľudia aj mladší ľudia," uviedol Bruno Hauer, hovorca pátracieho tímu. 

Po zverejnení viacerí ľudia poskytli informácie, že dieťa videli v autobusoch mestskej hromadnej dopravy voziť sa na rôznych linkách. Pátranie preto napokon zamerali na zastávky a trasy tunajších liniek. Pýtali sa vodičov aj ľudí. "Niektorí nám povedali, že ho vôbec nevideli. Iní, že ho viezli," uviedol Hauer. 

Chlapec prestupoval na viaceré linky MHD. Po zotmení prišla informácia od cestujúceho, že 13 - ročného chlapca vidí v autobuse, ktorý smeroval do prímestskej časti. "13- ročný chlapec bol vypátraný hliadkou v Dražovaciach," konštatovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre, Viktória Borloková. 

Po takmer 8 hodinách sa tak dieťa vrátilo domov k rodine. Podľa našich informácií chlapca fascinujú autobusy a to bol zrejme dôvod úteku. Láska k autobusom je pre 13- ročného chlapca taká silná, že neutiekol po prvýkrát. "Pátranie po tomto chlapcovi prebehlo už druhýkrát tento týždeň," povedal Bruno Hauer.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy