Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hrozí mu doživotie: Muž sa v minulosti dopustil vraždy a teraz sa pred súd dostal za znásilnenie staršej ženy
Zdielať na

Hrozí mu doživotie: Muž sa v minulosti dopustil vraždy a teraz sa pred súd dostal za znásilnenie staršej ženy

ČADCA / Prípadom muža, ktorý zrejme znásilnil bezbrannú ženu z regiónu Kysúc, sa začal zaoberať sudca Okresného súdu v Čadci. Pre jeho trestnú minulosť mu dokonca hrozí, že ak znovu pôjde do väzenia, už nikdy z neho nevyjde.

"Prokurátorka podala na obvineného Miloša O. obžalobu za zločin znásilnenia, ktorého sa mal dopustiť tak, že násilím donútil ženu k súloži," vysvetlil hovorca KP v Žiline Martin Kokles. Podľa informácií TV JOJ si svoju obeť, staršiu ženu, vyhliadol náhodne, keď kráčala po chodníku pod lesom. Začal sa s ňou rozprávať a potom ju zozadu chytil a zvalil na zem, aby dokonal svoj strašný čin. Po obvinení sa dostal do väzby, kde bol počas celého policajného vyšetrovania. "Okresný súd Čadca rozhodoval o ďalšom trvaní väzby a rozhodol tak, že obvineného ponechal vo väzbe, lebo existuje obava, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," dodala hovorkyňa KS v Žiline.

Miloš je recidivista, ktorý už vo väzení sedel nielen za znásilnenie, ale aj za ďalšie podobné zločiny. A práve pre túto jeho trestnú minulosť sudca môže uplatniť zásadu, trikrát a dosť. "Obvinenému vzhľadom na predchádzajúce odsúdenia, hrozí trest odňatia slobody na doživotie," dodal Kokles. Navyše tento muž sa v čase, keď bol ešte mladistvý, dopustil chladnokrvnej vraždy. Teraz teda 43-ročného Miloša čaká súdny proces, v ktorom sa rozhodne, či dostane výnimočný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy