Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vážna nehoda na hlavnom ťahu: Muža náraz odhodil niekoľko metrov od cesty
Zdielať na

Vážna nehoda na hlavnom ťahu: Muža náraz odhodil niekoľko metrov od cesty

VERNÁR (OKR. POPRAD) / Vážna nehoda sa stala pri obci Hranovnica. Výsledkom boli dvaja zranení a tri poškodené autá. Pre jej dokumentovanie policajti úsek uzavreli na takmer tri hodiny. Jednému z vodičov na mieste odobrali vodičský preukaz.

Bolo krátko pred 18-tou hodinou, keď traja vodiči už do svojich cieľov nedorazili. Medzi Vernárom a Hranovnicou sa ich plány nepríjemne zmenili. "Za doposiaľ presne nezistených príčin došlo ku kolízii dodávkového vozidla, chodca, odstaveného prípojného vozidla, ktoré bolo pripojené k osobnému vozidlu a ďalšieho motorového vozidla," vysvetlila Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ v Prešove.

"Ja som prichádzal v smere od Hranovnice a dodávka nabrala Citroën s vozíkom a mi ho vtlačil do protismeru," opísal nehodu vodič bieleho auta. Čo bolo najhoršie, vedľa spomínaného vozíka v tej chvíli stál starší muž. Toho po náraze odhodilo niekoľko metrov od cesty. Ako prví pomáhali zraneným svedkovia, následne aj záchranári a policajti zo stanice Hranovnice. Vzápätí prišli hasiči. "Policajti aj RZP už nakladali do sanitky zranené osoby, my sme pomáhali pri nakladaní pacienta. Ten druhý šiel po svojich," vyjadril sa veliteľ zásahu Rastislav Špiner. 

"Nehoda si vyžiadala dvoch zranených. Prvý z nich mal otras mozgu a druhý poranené oko," skonštatovala Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS. Dvoch zranených mužov zo strieborného auta odviezli záchranári do nemocnice. Vodič poľskej dodávky, bielej škodovky ostali na mieste. "Na mieste dopravnej nehody boli všetci vodiči podrobený dychovej skúške. Ich výsledok bol negatívny," dodala Ligdayová.

Polícia úsek uzavrela

Úsek, ktorý je zároveň hlavným ťahom na Rožňavu, policajti úplne uzavreli a začali s dokumentovaním stôp i vypočúvaním účastníkov. Práve vodič poľskej dodávky mal naraziť do vozíka. "Vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz," dodala Ligdayová. Vyšetrovanie nehody je na začiatku, až po ňom budú známe presné okolnosti tejto zrážky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy