Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri požiari bytu sa zranila dôchodkyňa. Hasiči ju našli v bezvedomí
Zdielať na

Pri požiari bytu sa zranila dôchodkyňa. Hasiči ju našli v bezvedomí

BRATISLAVA / Všetky záchranné zložky zasahovali pri požiari bytu na Šalviovej ulici v bratislavskom Ružinove. Vo vnútri bola 81-ročná dôchodkyňa. Žena skončila v nemocnici a jej stav bol kritický. Podľa susedov mohla byť príčinou cigareta.

Požiar vypukol na piatom poschodí bytového domu. V byte, v ktorom horelo, bola v tom čase staršia žena. Tú sa z miestnosti plnej dymu snažili ešte pred príchodom hasičov zachrániť aj jej susedia. "Rýchlo sme utekali a zvonili sme, búchali sme, ona sa ozvala... Hovorím jej, že prečo neotvoríte a ona lebo, že nevidí," povedala obyvateľka bytovky pani Marta. 

Otvoriť dvere sa im podarilo až v momente, keď k ním prišla žena, ktorá mala k dispozícii duplikát kľúčov od horiaceho bytu. "Tak tá prišla a otvorila. Ale to bolo všetko čierňava, ja som nič nevidela. Kričala som, kde čo je, či je v spálni, ale neodpovedala už," uviedla pani Marta. 

Na miesto nešťastia okamžite prišli hasiči so štyrmi kusmi hasičskej techniky. Dôchodkyňu už ale našli ležať v bezvedomí. "V byte bola nájdená jedna osoba, ktorá nejavila známky života. Hasiči začali s resuscitáciou," uviedol veliteľ zásahu Tomáš Hegeduš. "Žena mala popáleniny na viacerých častiach tela. Privolaná posádka uviedla pacientku do umelého spánku a v kritickom stave previezla do nemocnice," povedala hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. 

Pre hustý dym museli evakuovať všetkých obyvateľov bytovky. 81-ročná žena V byte bývala sama. Presné okolnosti požiaru sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. "Pani bola fajčiarka," povedali obyvatelia bytovky. "Na miesto bolo privolaný zisťovateľ príčin požiarov, statik a polícia," uviedol Hegeduš. "Vyšetrovaním okolností tohto prípadu sa v súčasnosti zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II," povedal hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy