Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
FOTO: Dôchodca sa prevrátil s autom na strechu. Zranený vodič uviazol vo vozidle
Zdielať na

FOTO: Dôchodca sa prevrátil s autom na strechu. Zranený vodič uviazol vo vozidle

SPIŠ / Auto s dôchodcom skončilo na streche. Zranený vodič navyše uviazol vo vozidle. Stalo sa to medzi Spišským Hrušovom a Bystranami. Hoci sa hasiči k tejto nehode ponáhľali, veľmi im pomohli duchaprítomní svedkovia.

​Podľa svedkov sa mal muž po nehode vyjadriť, že cítil naftu. To ho zrejme rozrušilo. "Bola nám nahlásená dopravná nehoda osobného vozidla, ktoré je prevrátené na streche a nachádza sa v ňom zakliesnená osoba," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Spišská Nová Ves Ľubomír Karkula.

Ťažko sa hľadá dôvod, prečo v miernej zákrute prešiel starší muž s autom do protismeru. Tam narazil do svahu a auto sa prevrátilo na strechu. To všetko videla posádka svedkov tejto nehody. Zakročili ešte pred príchodom profesionálov. "Bolo to vynikajúce, lebo tie prvotné veci do nášho príchodu vyriešili oni. Pomohli ho vytiahnuť a stabilizovali ho do tej jeho úľavovej polohy, kde sa pán cítil komfortne. Do času nášho príchodu, kedy sme ho my už úplne zafixovali. A následne si ho zobrali kolegovia z RZPčky," hovorí Karkula. Dôchodca sa na mieste sťažoval na silnú bolesť v oblasti chrbta.

Keďže škodu, si dôchodca spôsobil sám a nepresiahla 3 990 eur, tak policajti tento prípad uzavreli ako škodovú udalosť. "Vodič bol podrobený dychovej skúške, ktorá prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy