Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vodič zomrel po náraze do stojacej električky, ostatným cestujúcim sa nič nestalo
Zdielať na

Vodič zomrel po náraze do stojacej električky, ostatným cestujúcim sa nič nestalo

KOŠICE / Vážna nehoda sa stala pri zimnom štadióne v Košiciach. Osobné auto sa tam čelne zrazilo s električkou. Vďaka pohotovej reakcii jej vodiča, ktorý stihol zastaviť, sa cestujúci nezranili. Vodiča auta oživovali dlhé minúty.

Šofér pravdepodobne v dôsledku zdravotnej komplikácie zišiel z cesty na koľajnice, po ktorých išiel smerom od kruhového objazdu na Moldavskej ceste do mesta. Starší muž vo Felicii išiel po trati pričom si ho všimol vodič električky a pre istotu zastavil. Zrážke však už nedokázal zabrániť.

Na pomoc mu okamžite utekal vodič, ktorý zavolal aj záchranné zložky. Ako prví dorazili na miesto hasiči. "Hasiči na mieste likvidovali osobný automobil v dôsledku nehody a oživovali zranenú osobu," povedala hovorkyňa HaZZ Jana Matis Libová. 

Asi po 45 minútach sa muža podarilo oživiť a naložiť do sanitky. "Do nemocnice ho previezli v kritickom stave a v umelom spánku," uviedla hovorkyňa operačného strediska ZZS Alena Krčová. Krátko po prevoze na následky zranení zomrel. "To, prečo vlastne vodič s vozidlom narazil do električky a ako presne k tejto dopravnej nehode došlo bude predmetom ďalšieho vyšetrovania," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 

Vodič električky pred jazdou nepil, to či bol pod vplyvom nebohý vodič zistia až pri pitve. "Po zadokumentovaní dopravnej nehody polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," povedala Ivanová. Električková doprava bola v tom úseku na asi 2 hodiny kvôli dokumentovaniu odstavená a nahradená autobusmi.

Najčítanejšie správy