Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Za rok a pol v plote skončilo 15 áut. Majiteľka domu vyrobila veľavravnú tabuľu
Zdielať na

Za rok a pol v plote skončilo 15 áut. Majiteľka domu vyrobila veľavravnú tabuľu

KOMJATICE / Za necelý rok a pol jej už 15-krát vrazili rôzne autá do oplotenia rodinného domu a dokonca zdemolovali aj zaparkované vozidlo. Hovoríme o pani Drahomíre z Komjatíc. Vodiči, ktorí tadiaľ prechádzajú väčšinou nezvládnu riadenie. Aj včera skončilo v oplotení ďalšie auto. Zúfalá žena už vyrobila aj tabuľu pomocou ktorej upozorňuje vodičov, aby spomalili.

32-ročný vodič nezvládol prejazd križovatkou a s autom vrazil do oplotenia. Vozidlo, po náraze skončilo tesne vedľa domu. "Telefonovala mi suseda, že je tu havária, už pätnásta v poradí, tak neviem ani čo k tomu povedať," povedala majiteľka domu Drahomíra Labská. 

Do domu v blízkosti križovatky vrážajú vodiči pravidelne. Za takmer rok a pol ide už o 15 zrážku, majiteľka má strach, aby jej raz niekto neskončil s autom až v jej spálni. "Keď ide kamión keby sa tam ocitol tak zo mňa nezostane len perina, bojím sa tu," uviedla Labská. Po piatej nehode sa majiteľka domu rozhodla vyrobiť upozornenie pre vodičov, vyzerá to, že ani to nepomáha. "Niektorí sa len zasmejú, ale spomalia čo ma teší, ale tí tupci nie bohužiaľ," povedala Drahomíra. 

Zdemolované oplotenie mala už žena na viacerých miestach. Dokonca jej jeden z vodičov rozbil aj jej auto zaparkované pred domom. Pani Drahomíra už radšej parkuje inde. "Čím to je čo som prekliata je neviem asi som prekliata ja neviem," uviedla Drahomíra. Po nehode má majiteľka domu opäť zdemolované oplotenie a zničená je aj brána. "Policajti vodičovi zadržali na mieste vodičský preukaz," povedala hovorkyňa KR PZ Nitra Viktória Borloková. 

Na križovatke vedie hlavná cesta do prudkej zákruty a zrejme to vodiči podcenia. Pani Drahomíra hovorí o tom, že nápis na oplotení sa stal atrakciou, chcela by však, aby pred jej dom a chodník vybudovali aspoň zvodidlá. Cesta patrí pod samosprávny kraj a starosta prisľúbil, že sa tým bude zaoberať. "Pokúsim sa po tomto prípade vyvolať stretnutie či by to vedeli vyriešiť," povedal starosta obce Peter Hlavatý. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy