Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Neznámy páchateľ popísal písmenom Z autá dvom ukrajinským rodinám
Zdielať na

Neznámy páchateľ popísal písmenom Z autá dvom ukrajinským rodinám

TRENČÍN / Písmeno Z na ruských tankoch sa stalo symbolom vojny na Ukrajine. V posledných týždňoch sa objavuje aj u nás. Najnovšie v Trenčíne. Neznámy páchateľ popísal autá dvom ukrajinským rodinám. Tie našli na Považí útočisko pred vojnou.

Autá mali zaparkované vedľa frekventovanej cesty. Ráno na nich čakalo nepríjemné prekvapenie. "Prišiel som k môjmu bielemu autu a uvidel som na kapote napísané písmeno Z. Snažil som sa to zotrieť, ale nešlo to, bola to farba," povedal majiteľ auta Alexander. 

Písmenom Z neznámy páchateľ popísal aj auto stojace vedľa. Okrem čelného skla počmáral aj predné dvere. Obe autá mali ukrajinské špztky. "Je to najmä morálna škoda, každé druhé auto je tu ukrajinské. ja neviem prečo to robia," uviedla Katerina. "Nechápem, čo tým chceli dokázať. Autá patria ľuďom ktorí ušli pred vojnou. Ja som to vyčistil benzínom," povedal Alexander. "Ušli sme pred vojnou, ľudia nám tu pomáhajú, za čo im veľmi ďakujeme. Takýmto spôsobom nám neublížili. Oni sami ukázali svoju slabosť," povedala majiteľka auta Mária. 

Majitelia áut nechápu, prečo to neznámy páchatelia urobili. Podľa ch slov nikomu neublížili. Prípadom sa zaoberá aj polícia. "V predmetnej veci začal poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Trenčín trestné stíhanie vo veci prečinu Poškodzovanie cudzej veci," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová. 

"Mohli to byť Rusi, ale aj Slováci, ja naozaj neviem, kto chcel Ukrajincom urobiť škodu," povedala Katerina. "Veríme, že to skončí a budeme sa môcť vrátiť, chceme sa vrátiť domov," uviedla Maria.  Policajti po páchateľoch pátrajú. O pomoc žiadajú aj verejnosť. "Ak máte k danému skutku akékoľvek informácie, kontaktujte trenčiansku políciu na facebooku alebo volajte číslo 158," dodala Kuzmová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy