Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mužovi na motorke vošiel do cesty pes. Jazda skončila vážnymi zraneniami motocyklistu a úmrtím psa
Zdielať na

Mužovi na motorke vošiel do cesty pes. Jazda skončila vážnymi zraneniami motocyklistu a úmrtím psa

DIVÍN / Chcel sa iba povoziť na poli za domom, ale skončilo sa to vážnou kolíziou. Motorkárovi z obce Divín vošiel do cesty pes, ktorého majitelia nemali na vôdzke. Psa venčila dvojica zo zahraničia. Po slovensky nevedeli, bežali preto pre pomoc. Záchranku nakoniec privolal muž, ktorého stretli ako prvého.

"Pozerám sem hore, beží dolu žena... kričala , jaj ona bola Ukrajinka. "Joj, zabila Sabaka. Zabili Sabaku“. Zvrtol som auto, vybehnem hore," povedal svedok nehody Slávo. 

Na poľnej ceste si všimol usmrteného staforda. O niekoľko metrov vyššie ležal na zemi zranený muž a vedľa neho terénna motorka. Bol pri vedomí, no mal obrovské bolesti. "Chrbtica ho strašne bolela na chrbticu kričal, že volajte rýchle sanitku. Tak som zavolal sanitku," uviedol Slávo. Pacient ale ležal v ťažšie dostupnom teréne. Záchranári k nemu niekoľko metrov museli ísť pešo. 

"Pešo prebehli z hora. Prišli čo najrýchlejšie k nemu sem," povedal Slávo. Pomocou svedkov aj policajtov ho čo najbezpečnejšie otočili a ešte na mieste urobili potrebné úkony. 55-ročný motocyklista s nimi stále komunikoval. Leží v banskobystrickej nemocnici. "Vyslaní záchranári na mieste ošetrili pacienta, ktorý sa sťažoval na bolesti chrbta a nedokázal sa postaviť. Do nemocnice ho previezli s poranením chrbta a panvy," povedala hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. 

Rozsah jeho zranení zatiaľ polícia nevie. Podľa vyjadrení svedkov mu mal pod kolesá vbehnúť pes. "Že pes mu podbehol pod motorku, no tak spadol," povedal Slávo. "Majiteľ psa dostatočne nevenoval pozornosť svojmu psovi, ktorý sa voľne pohyboval, následkom čoho vošiel do jazdnej dráhy motocyklu," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. Incident nevyšetrujú ako dopravnú nehodu, kvôli miestu, kde ku kolízii došlo. "Polícia v Lovinobani začala v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví," dodal Faltániová. 

Najčítanejšie správy