Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Strelec chodil pravidelne strieľať na rodinný dom. Zbraň náhodou našiel v pivnici svojho domu
Zdielať na

Strelec chodil pravidelne strieľať na rodinný dom. Zbraň náhodou našiel v pivnici svojho domu

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Na Okresnom súde v Považskej Bystrici padol definitívny rozsudok nad mužom z obce Sverepec. Michal dostal trest za to, že použil zbraň, ktorú náhodou našiel pod dlážkou v pivnici svojho rodinného domu.

Michal strieľal s malokalibrovkou, ktorá kedysi patrila jeho nebohému otcovi. Za svoj terč si vybral dom v mestskej časti Považskej Bystrice Jelšové. "Páchateľ vo večerných hodinách streľbou poškodil výplne okien a dverí rodinného domu," povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová. 

Použil pritom zbraň, vybavenú puškohľadom a tlmičom. A to dva večery za sebou. Zakaždým sem prišiel na svojom aute, z ktorého strieľal. "Mal nejaké finančné požiadavky na syna majiteľa uvedenej nehnuteľnosti a prišiel si ich pýtať takým spôsobom," uviedol sudca Okresného súdu Považská Bystrica Ivo Hlucháň. 

Muž chcel streľbou upozorniť na to, že by rád dostal naspäť svoje peniaze, ktoré požičal. No pretože na to zvolil naozaj nešťastný spôsob, narobil si nemalé problémy. Michalovi za nedovolené ozbrojovanie hrozila strata slobody až na osem rokov, ale vzhľadom na to, že sa dohodol s prokurátorom, dostal oveľa nižší trest. "Tri roky s podmienečným odkladom za probačného dohľadu so skúšobnou dobou na tri roky," povedal Hlucháň. Vo verdikte sudca nariadil aj prepadnutie veci, Michal teda vlastnou vinou prišiel o pamiatku po svojom otcovi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy