Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti riešili prípady dvoch opitých vodičiek. Obe navyše v aute viezli svoje deti
Zdielať na

Policajti riešili prípady dvoch opitých vodičiek. Obe navyše v aute viezli svoje deti

NITRA A OKOLIE / Dve opité vodičky za volantom s výhovorkami. Takéto prípady riešili policajti v okolí Nitry. Obe ženy mali v krvi okolo dvoch promile alkoholu. Navyše v aute viezli aj iba 8-ročné deti. 36-ročná vodička sa dokonca pokúsila pred hliadkou ujsť.

Hliadka pri bežnej kontrole zastavila vozidlo v obci Výčapy-Opatovce. Vo chvíli, keď išiel k autu policajt, vodička z ničoho nič dupla na plyn a začala unikať. "Nereagovala na znamenie STOP a cez obec išla 120 kilometrovou rýchlosťou," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ v Nitre, Viktória Borloková. Auto sa im napokon podarilo zastaviť. 36-ročná žena, vo vozidle viezla aj 8-ročnú dcéru, ktorá nebola pripútaná bezpečnostným pásom. Dôvod jej úteku, sa ukázal pri dychovej skúške. Nepomohla ani výhovorka, že to spôsobila voda z ostrekovačov. "Nafúkala 2 promile," vysvetlila Borloková.

Aj 40-ročná vodička vo Vrábľoch, jazdila zo strany na stranu, čo si všimla hliadka a rozhodla sa ju skontrolovať. Policajti napokon vodičku zastavili, podrobili ju aj dychovej skúške. Keď sa ukázalo, že nafúkala, aj ona mala výhovorku. "Že táto hliadka má určite pokazený prístroj, lebo ona alkohol nepožila," opísala Borloková. Aj táto vodička mala v aute 8-ročnú dcéru. "Nafúkala 2,31 promile," dodala Borloková. Odborník na liečbu závislostí hovorí o tom, že majú zrejme obe ženy dlhodobejšie problém s alkoholom. Ten pridáva aj na odvahe, o čom svedčí aj to, že viezli v takom stave svoje deti. "Ten, kto by si vypil alkohol raz za čas, nie je schopný pri dvoch promile nastúpiť do auta. Navyše vtedy už ten človek stráca súdnosť, ten alkohol mu narúša schopnosti," vysvetlil odborník Ľubomír Okruhlica.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy