Oblačno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Kým sa svadobčania zabávali, on kradol. Svadobný zlodej z domov odniesol zbrane, aj trezor
Zdielať na

Kým sa svadobčania zabávali, on kradol. Svadobný zlodej z domov odniesol zbrane, aj trezor

ZEMPLÍN / Svadobný zlodej roky vyčíňal na Hornom Zemplíne. Svadobných hostí vykradol, kým sa zabávali. Z jedného domu odchádzal so zbraňami a nábojmi, z iného odniesol trezor. Spravodlivosť ho síce dobehla, ale nebolo to jednoduché. Na súd neprišiel, do väzenia nenastúpil, a tak po ňom policajti vyhlásili pátranie.

Obžaloba má dovedna 11 bodov a skutkov je v nej popísaných viac ako dosť. Okrem krádeží, porušovania domovej slobody, poškodzovania cudzej veci napríklad aj nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami.

Z jednej z obcí v humenskom okrese mal z domu odchádzať s trezorom. Ľudí v regióne trápil roky. Kradol pod rušnom noci a počas svadobných hostín.

"Tieto veci sa dejú a dejú sa ako na páse. Určitá skupina sa špecializuje na vykrádanie počas svadobných hostín," povedal v júli 2015 poškodený Vladimír Melko.

"Muž z drevenej skrine vzal tri krátke strelné zbrane so zásobníkmi, ako aj náboje," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová.

"No to bol hrozný pocit. Neviete nikdy, čo s tými zbraňami dotyčná osoba plánuje, alebo čo s nimi môže vôbec urobiť. A ďalšia vec je, čo keby sme sa boli stretli náhodou pri tej samotnej krádeži," hovorí poškodený Melko.

Jeho aktivity ale dokumentovali kriminalisti aj za hranicami okresu. Súd mu to všetko spočítal. Za skutky dostal dvakrát po tri roky a raz 20 mesiacov.

"Súd poškodených s nárokmi odkázal na civilný proces. Rozsudok Krajského súdu v Prešove je právoplatný," povedala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji, Ivana Petrufová.

Obžalovaný si rozsudok vypočuť neprišiel. Súd vydal príkaz na jeho dodanie do výkonu trestu odňatia slobody. Policajti po mužovi vyhlásili pátranie.

Slobodu si ale dlho neužíval. Už je za mrežami. "Muž  bol vypátraný a bol zadržaný humenskými kriminalistami, následne bol eskortovaný do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Košiciach," dodala Lifdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy