Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Muž mal vydierať invalidného dôchodcu. Pod hrozbou bitky od neho pýtal stovky eur
Zdielať na

Muž mal vydierať invalidného dôchodcu. Pod hrozbou bitky od neho pýtal stovky eur

DUBNICA NAD VÁHOM/TRENČÍN / Z väzenia ho podmienečne pustili pred necelým polrokom, no za mrežami je znova. 40-ročného recidivistu z Dubnice nad Váhom, policajti predviedli na Okresný súd v Trenčíne. Jána obvinili z vydierania po tom, ako mal pod hrozbou násilia, opakovane pýtať peniaze od invalidného dôchodcu.

Rýchlo a bez námahy chcel prísť k peniazom, no namiesto nich, mu na rukách skončili policajné putá. 40-ročný Ján z Dubnice nad Váhom, si vyhliadol o štyri roky staršieho, psychicky chorého muža, ktorého mal opakovane vydierať. "Páchateľ mal žiadať od 44-ročného poškodeného, finančnú hotovosť vo výške 200 eur, vraj ho inak dá zbiť, alebo ho zbije on sám," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ v Trenčíne, Katarína Kuzmová. Po vyše mesiaci, mal poškodeného vyhľadať opäť a znovu mal od neho, pod hrozbou násilia, mámiť stovky eur. Zúfalý muž peniaze nemal, no ani to Jana nezastavilo. 

"Následne mu mal povedať, že nech mu zoženie aspoň 20 či 30 eur do konca týždňa, inak ho dá zbiť," dodala Katarína Kuzmová. Zúfalý muž sa zo strachu o svoje zdravie, obrátil na políciu. Ján skončil v cele policajného zaistenia, ako už viackrát v minulosti. "Je dôvodne podozrivý zo spáchania trestnej činnosti v čase, keď mu plynie skúšobná doba podmienečného odsúdenia, v inej trestnej veci," dodal hovorca Krajského súdu v Trenčíne, Roman Tarabus. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Trenčíne, na základe zisteného skutkového stavu veci, vzniesol obvinenie 40-ročnému mužovi z Dubnice nad Váhom, za zločin vydieranie," vysvetlila Kuzmová.

Recidivistu eskortovali na Okresný súd v Trenčíne

Prokurátor žiadal jeho väzobné stíhanie. Obvinený Ján sa na súde obhajoval tým, že poškodený si všetko vymyslel. Hovorí o ňom, ako o kamarátovi, ktorého pozná 15 rokov. "Jeden deň sme sa rozprávali s kamarátom, čo ho poznám 15 rokov a na druhý deň ma išiel udať, že ho vydieram, no čo mám na to povedať," povedal obvinený Ján. "Sudca pre prípravné konanie vzal obvineného do väzby, pre dôvodnú obavu, že by na slobode pokračoval v trestnej činnosť. Tejto obave nasvedčuje aj trestná minulosť obvineného, ktorý už bol viackrát súdne trestaný, za násilnú aj majetkovú kriminalitu," dodal Tarabus. 40-ročnému Janovi, hrozí za vydieranie až šesťročný trest odňatia slobody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy