Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Agresívny útok v MHD: Muž si odmietol nasadiť respirátor, na upozornenie reagoval bitkou
Zdielať na

Agresívny útok v MHD: Muž si odmietol nasadiť respirátor, na upozornenie reagoval bitkou

BRATISLAVA / V jednej z električiek v Bratislave došlo k veľkej dráme. Dôvodom bol respirátor. Cestujúca upozornila muža, aby si ho nasadil, ten však odmietol a strhla sa hádka. To ale nebolo všetko. Po verbálnych útokoch nasledovala bitka s ďalším cestujúcim. Muž, ktorý sa do incidentu zaplietol skončil v nemocnici.

K hrozivému incidentu došlo v popoludňajších hodinách na Obchodnej ulici v Bratislave. Muža, ktorý cestoval v električke bez ochrany dýchacích ciest, vyprovokovala jedna z cestujúcich. Keď ho upozornila, aby si nasadil respirátor, spustila sa hádka. Verbálny konflikt následne prerástol do fyzického ataku, počas ktorého agresor zaútočil aj na ďalšieho cestujúceho.

Tomu agresívny muž uštedril údery päsťou priamo do tváre. Poškodený chcel vytlačiť útočníka von z električky, no pri bránení sa, utrpel ďalšie poranenia. Incident prekazil až ďalší cestujúci, ktorý páchateľa strhol na zem a spacifikoval. "K zranenému mužovi sme okamžite vyslali záchranárov. Tí ho ošetrili a s úrazom hlavy transportovali do nemocnice. Počas prevozu bol pri vedomí a v stabilizovanom stave," povedala hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. 

Prípadom sa už zaoberá polícia. Dopravný podnik poskytol vyšetrovateľom kamerový záznam z celého incidentu. "Hliadka prvého bratislavského okresu sa v krátkom čase na miesto dostavila a agresívneho muža v súlade so zákonom obmedzila na osobnej slobode," uviedla hovorkyňa KR PZ Bratislava Silvia Šimková. "Chcel by som apelovať na to, že stále platia nariadenia, ktoré treba rešpektovať. MHD nie je výnimkou a platí to pre všetkých z nás," povedal hovorca Dopravného podniku Bratislava Martin Chlebovec. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy