Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Streľba v českej škole: 75-ročný muž zastrelil lekára
Zdielať na

Streľba v českej škole: 75-ročný muž zastrelil lekára

Zdroj: Blesk - David Malík

KLADNO / Kriminalisti preverujú úmrtie dvoch zastrelených mužov, ktorí boli vo štvrtok nájdení v byte v budove Euroininštitútu v Neprobyliciach. Prípad začali vyšetrovať ako vraždu a následnú samovraždu. Strelcom mal byť 75-ročný muž, ktorý mal zavraždiť 58-ročného lekára Leoša Středu.

Tragédiu oznámil rodinný príslušník. V byte bola nájdená krátka strelná zbraň. Policajti ju zaistili pre balistické skúmanie a bola nariadená aj súdna pitva oboch mužov. "Danú udalosť preverujú kriminalisti Krajského riaditeľstva polície Stredočeského kraja ako vraždu a následnú samovraždu, kedy strelcom mal byť starší z mužov. Aj naďalej kriminalisti zisťujú okolnosti, za ktorých k činu došlo a jeho dôvody," dodala hovorkyňa.

Euroinštitút v Neprobyliciach je špeciálnou školou zameranou na praktické vzdelávanie klientov pobytových sociálnych zariadení. Podľa webu obce sa v tejto škole môžu žiaci s rôznym stupňom mentálneho postihnutia vyučiť v odbore upratovanie a výpomoc alebo absolvovať jednoročnú či dvojročnú praktickú školu s odbormi zameranými na košikárstvo, starostlivosť o zeleň a jednoduché manuálne práce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy