Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rodinný dom v obci Kotmanová zachvátili plamene. Pri požiari prišli o život dve osoby
Zdielať na

Rodinný dom v obci Kotmanová zachvátili plamene. Pri požiari prišli o život dve osoby

KOTMANOVÁ / Tragický požiar v obci Kotmanová. O život prišli dvaja kamaráti. 47-ročný majiteľ domu Miroslav a jeho rovesník Marek sa pravdepodobne udusili. Pri hasení pomáhali aj dobrovoľní hasiči. Bol to pre nich náročný zásah a to najmä pre to, že oboch mužov poznali.

Ľudia spozorneli na hustý dym, ktorý vychádzal zo staršieho domu. Bolo ráno deväť hodín. Ihneď zalarmovali hasičov. Sami zasiahnuť nevedeli, bolo to už príliš nebezpečné. "Nedalo sa. Veď to už stúpal dym tak rýchlo, že to začalo horieť plameňmi," povedal obyvateľ obce Dušan. 

Prví dorazili dobrovoľníci z neďalekej obce Dobroč. Dom bol už v plameňoch. Po nich dorazili dve profesionálne tímy z Lučenca. "Po príchode na miesto sme zistili, že už prebieha zásah. Na mieste sa nachádzali dobrovoľní hasiči, ktorí začali požiar likvidovať. My sme sa pridali. Zásah sme museli prevádzať s dýchacími prístrojmi a ešte aj zariadenie domu horelo," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Lučenec Pavel Hric. 

Požiar potrebovali čo najrýchlejšie uhasiť, aby sa dostali dovnútra. Mali totiž informáciu, že v dome by mali byť dve osoby. Táto informácia sa potvrdila. Keď hasiči vošli dovnútra, našli tam dve bezvládne telá. Polícia potvrdila, že ide o 47-ročného majiteľa domu. Zomrel aj jeho rovesník Marek z obce Dobroč, ktorý za ním prišiel pravdepodobne už včera večer. Obidvaja boli v tej istej miestnosti. "Súdny lekár, ktorý bol na mieste vylúčil cudzie zavinenie. Presná príčina smrti bude známa až po vykonaní súdnej pitvy," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bytrica Petra Kováčiková. Tragické úmrtie dvoch mužov polícia vyšetruje ako trestný čin usmrtenia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy